[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(133)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Newegg vega 64
係呀
佢問我咩火牛
我跟我手頭上既list話850w囉,夠推
佢就話 唔夠推架,火牛緊係大w d好d啦,幫你upgrade埋啦 1000w都係差少少價錢
個人建議,你唔想煩就搵悠二,好過俾邪刀質劏

想平就諗諗bhphoto $1649 連2080 ti, 火牛,底板,機箱,水冷個set

不過個塊370唔知要唔要更新咗bios 先用到9700k
CPU Intel® Core™ Coffeelake i3-8100
Motherboard ASUS PRIME H310M-E R2.0
RAM Samsung 8GB (1 x 8GB) DDR4 2666 Mhz C19
Display Card Gigabyte GeForce® GTX 1050Ti D5 4GB GDDR5
HDD WD Blue WD10EZEX 1TB 7200RPM 3.5
SSD Kingston A400 Series 240GB SATA 3
PSU AcBel iPower G Series G-450 450W
Case AeroCool The Compact Series QS-240 Micro-ATX (雙風扇版本)

呢個list最多食下雞,想問下夠唔夠用?
呢張勁過1050ti 好多,應該平過1050ti

https://m.newegg.com/global/hk/product/N82E16814930004
64是咪=1080
我差張卡就砌得了
同1080相約,睇game
講明有事要自己搞RMA 去美國

唔似EVGA 可以RMA去台灣

不過大家都3000左右俾個選擇你
EVGA RMA方便少少
都係1070算

1070<56<70ti<80<64
屌,好想試下賭人品
好想直接屌兩張
暫時我玩過兩張1080 三張1080ti 兩張2080ti 都試過gpu出事
Cross fire as heater in living room?
爆炸
全部外國買?如果真係出事RAM美國會唔會好煩/好耐
全部local,不過有三張拆開上咗水

出事會好撚鳩柒煩

花時間花精神花錢去RMA

完全係賭人品
狗衝咗
9900 + Z390 + 2080 FTW + 牛牛 + RAM 萬六銀

幫FD係新旦俾錢
2080 依家上NEWEGG
evga ftw3 ultra msi gaming X TRIO GIGABYTE AORUS 買邊張好?
定係買番平果D 2080都夠? 唔識分呀
遲d會唔會出埋 Trident Z Royal Swarovski Series
金色成排金莎咁
新蛋 塊 z390 太極 平港行 $500 , 搏唔搏好
頂我前日買左 買貴左少少
我想知去邊到出機好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞