[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(133)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
你意思係換走佢兩把A15 定只係做機箱入風
即刻跛大屌
case fan呀
即係邊隻牌子
THX BRO
其實M.2除左冇線之外有咩好處?再快D定省位?
gigabyte aorus
讀寫都快過sata3 ssd
噢...睇下砌好個溫度點先喇
本身個機箱都用3把A14 再換哂ippc版好貴同嘈
不過主要都係見你地講有新版d15先黎吹幾句
用緊張gtx760卡,想趁依家平換卡,budget 2300鬆d, 見新蛋evga 1070 2600蚊,想問屌唔屌得過? 依家呢個價入1070抵唔抵玩?

EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0, 08G-P4-6276-KR, 8GB GDDR5, RGB LED, 10CM FAN, 10 Power Phases, Double BIOS, DX12 OSD Support (PXOC)

https://m.newegg.com/global/hk/product/N82E16814487259?ignorebbr=1
手快有手慢冇
2500RMP唔嘈呀
想問下cpu llc set最盡
cpu z 度唔度到個load drop果陣voltage spike
依家粒9700k set 1.25v 5ghz on load 1.27v
咁run會唔會有機會instantaneous 超過safe voltage
好正咁
G.SKILL Launches Trident Z Royal Series DDR4 RGB Memory Kits

https://www.techpowerup.com/249781/g-skill-launches-trident-z-royal-series-ddr4-rgb-memory-kits

屌而家d RAM愈整愈靚
嘩屌
我新砌左部機,主機前置面板個2個孔,
一個係音樂,一個係咪,
但係我一插咪就有長響嗶嗶聲,
插音樂嗰邊就冇事,聽得好清楚。

由於我係窮撚一個,
所以用apple耳機加條adapter

我試過插主機後面,
係function到,不論聲定係咪,
但一插前面就奶野。
但係就會唔夠長。
各位巴打幫幫手
前面嗰條線HD AUDIO插好
換完cooler涼左唔少
唔該晒各位師兄解答小弟

J下屎色世界先
插好了,插主機後面冇事。前面有事。聲有OUTPUT,咪冇INPUT。
散熱膏你用邊隻?
純打機 趁而家bf起新蛋買會唔會抵過搵人砌
https://m.newegg.com/global/hk/product/N82E16883102525?ignorebbr=1
我全黑屎悿
ippc呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞