IT 討論區(48)最強工種,FG25K,你!敢唔敢成功?

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
我公司有dual career ladder,我應該唔洗做management。
不過做多tech leadership,花好多時間做consultant幫D junior engineer。
For well-formed input, that is the case. It is allowed to input [0,0,0,....,0]?
中坑有無變弱就唔知,但多數無咁多時間響工作上面,因為有細路。平常照顧起居飲食,要睇功課,唔返學又N咁多個興趣班,放假又要帶佢地去玩。我長期睡眠不足。
BTW,爸打你講得對。就算計埋lazy evaluation,我上邊寫嘅code都係O(n) space,因為我用purely functional寫法,要切左條list嘅trailing zeros要copy過晒前面嘅element。如果要係少過O(n) space,可以用deferred zeros個方法,但段code會長過11行。
個po變左質
冇哂9up味道
個個咁認真
你又唔發功
放假又要帶佢地去玩我認同,但其他老婆負責咪得
單親?
因為老婆都係專業人士要返工喔。兄台,我讀理科出身,咁數學,邏輯,科學同電腦科嘅功課我自然要我理。其實英文,歷史,文學,地理以前我都要理埋,真係內外全科。不過而家英文科外判俾補習老師,其他非理科科目等個小朋友自己搞。但理科都係我睇。個細路測驗其實我都要讀書。

我已經第二次讀小學課程。
如果單親我死duck。我住外國無菲傭。
痴撚線
外賣平台Plum 年尾裁百人!創辦人:入得Startup預咗啦

http://lih.kg/bOOfDS

做得startup預左比人炒啦
code4food

剩餘的十人之後亦未必「有糧出」,全轉為聯合創辦人 Co-founder,「同事問冇糧出咁點,佢話可以免費畀我哋食飯。」
直接搵個靚女補全科啦
FG 25K,CUT完第2日又可以返第間,IT又羸
一邊做co-founder食飯,一邊做freelance,好過打工
啱,做兩年hea下hea下都有35k,裁員都大把選擇
得罪講句咩叫未必有糧出
返工就要比錢是常識吧
香港人低賤到
無糧出都留低做
Same
有話留低咩
做p好過做QA啦
一句話轉做cofunder
大把人留低啦
裁員仲好,跳一跳又加5k,唔使等過埋年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞