[A/I][Gen4][Raid] Pokemon Go (24) 新手 / 回鍋玩家請先睇#1

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
係咪太細 我捉到十幾隻
道館制度都係On9
隻game得raid boss呢個概念係幾好
有果種「屌 爆蛋爆唔爆得中某隻怪」嘅期待感
其他都垃圾
我哩個齊哂以往咁多次出既禮盒,一個Excel表列明哂

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yElalF9EiWPWvdOTE-lsn3R1xANBDkcWhckNPGGtS8s/edit#gid=1530604226
新手問題 點解我睇佢iv值唔係一個定既數值 而係xx%-xx%
44% J
25% 9
21% A
10% 其他
你指啲cap圖查IV App?
因為未可以準確知係咩IV
用Appraisal再用多次個App可能可以縮窄範圍甚至搵到正確IV(定返攻/防/血嘅範圍)
全部都用過咖
新手有d難玩
如果用App check完再加Appraisal都係唔知實際數目
通常要Power Up一次要有更明確既三圍出現
Ic thx
回鍋玩家想問raid 既1,2星怪同街度捉既有咩分別?
點解要特登晒個pass 去捉?
1. 小貓怪要孵10km蛋先有
2. 無Raid好打要消飛
3. 博閃
Iv普遍較好
2594 4375 1946 回鍋廢玩家 求好友
4. VIP GYM入飛
7281 3233 9766
剛回歸 求加好友
呢家係唔係ban晒啲自動check iv app?
因為攻防hp各分15點
15 15 15 咪 100%囉

15 15 14 就咁計即係44/45 所以係97.8%
15 15 13 43/45 ~ 95.6%

餘此類推 唔難明吧
但攻 防 hp對整體cp佔既比重唔同
有時同一隻Pokemon同一個cp value
可以代表唔同combination
所以你入cp/塵去d calculator去計
會出左個range出黎
係raid打返黎既三圍IV range係10-15
野生就0-15
宜加興trade chok亮晶晶,而亮晶晶既IV range係12-15
咩係亮晶晶
你可以同其他玩家交換寵(要先加做朋友)
交換之後隻野有機會變做亮晶晶(用塵量係平時既一半)
之前有張shiny rarity 既圖
有冇巴打有 感激
求加 175239403751
7723 5334 9232 求加好友 解任 謝謝
0398 4576 5774
重玩求加好友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞