林鄭回應美或取消《香港關係法》:香港並非從美國拿很多好處

637 回覆
1226 Like 14 Dislike
貿易法呢d象徵意義野嚟,美國帶頭唔認嘅話,即係話比全世界知唔再認為香港係一國兩制,呢個世界好多其他國家相應政策就會變

美國同英國同一口徑,到時佢老公比英國趕反嚟就好笑.....重諗住退休[返]英國吖嗱
如果美國佬制裁777就好笑啦。
其實港獨就係香港人世界仔性格既極致
可惜唔多人睇到呢點
呢單野唔止於Trump
而係兩黨層面到
某程度係兩黨共識
其實對普通人都有影響
只係最傷果個係高官同權貴
講多D
點斷正?
e頭話一國兩制好成功 果頭又回應外交問題
其實你到底記唔記得基本法寫明外交唔關你事既呢?
取消關係法既實際意義係宣布特區政府為非法政府
取消/修改關係法係保護香港既必要之惡
似乎連登好最驚取消關係法啵

猛咁大呀777
777 ho ball
你口中果班有競爭力果班人
根本未意識到發生咩事

你如果係求生
最好既做法做係迫佢地切身感受下

若然你本身身處呢個階級
咁即使大亂,你亦會係返果個階級到
有特供,怕什麼
咁撚串 柒婆 有種立刻取消
幫林鄭轉達俾侵侵知,香港要求美國正式取消“香港關係法”,香港事務乃中國內政,外國不得說三道四
大家有冇諗過,取消之後
香港會被視為中國地區
視為共產主義而非資本主義
所有傳媒節目、音樂、動漫、遊戲
全部都歸納入中國地區
順理成章被中共文宣部監管

侵侵作為商家佬
無理由唔明白香港經濟體系獨立於中共
取消香港關係法,制裁香港
即等於幫中共統一埋香港經濟體系
連登最愛一拍兩散
係美國同香港一拍就散
唔係香港同中共一拍兩散
以陰謀論嚟講,侵侵係中共通過俄佬
放係美國嘅間諜
口講制裁,實際上幫中共統一
777用多年來冇受惠嚟轉移視線
實際上係名正言順用共產換資本
唔好以為制裁香港會搞死支那
侵侵轉個頭就會妥協
關係法就殺咗,中共依然untouched
取消關係法既實際意義係宣布特區政府為非法政府

加上最近英國變臨Briexit危機, 英國當然想要番香港.
美英同時合作, 取消關係法+宣怖違反中英聯合聲明, 已經夠哂理由攞番香港.

剩番的就係睇 (呢個係其中一個劇本):
1. 南海問題美國開中共片時, 英國就會/想搭順風車收番香港.
2. 當1發生/醞釀時, 麻煩香港人今次唔好再"大中華毒"上腦, 美/英軍來時香港人主動D帶路, voice out 要脫離支那呢個邪惡宗主國的意願. 做番正確的選擇: any choice but no 支那.
千古罪人
林鄭講得好
會唔會ff得太多 兒登仔成熟少少
美國同中國都有核武器
常規軍用嚟打下中小型國家就得 同擁核大國真係攬炒咩
美國同蘇聯冷戰咗50年都未打(局部戰爭就算吧啦)
點會為咗香港同中共打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞