林鄭回應美或取消《香港關係法》:香港並非從美國拿很多好處

637 回覆
1226 Like 14 Dislike
咩係海粉
犯婦人真係犯婦人
歷史罪人
海賊王粉絲/死忠
睇下香討班人
真係唔識死

香港死左 五毛都冇得你做
咁你有冇咩方法可以防止到美國會取消此法嘅意向?

海粉分析力咁強冇理由諗唔到嘅
港官頭腦一熱話脱勾
全香港所有銀行存款即刻凍過水
幾千萬得返幾十萬
到時真係地盤佬好機會
所有人返到同一條起跑線

辛辛苦苦幾十年
一夜回到開埠前

股市冇影響wor
笑唔笑死人
傻撚左,狗伏主人勢就話姐,宜家你主人俾人打到死狗咁都仲咁惡
其實佢知唔知冇左關係法,到時香港地位不保,佢老闆會冇左塊大餅
對美國黎講,包圍網根本唔包香港,最唔想香港死嘅唔係美國,係大陸即係佢老闆
唉點解人地啲官咁有政治智慧,香港呢個水平就街市阿姐咁
都唔撚明條撚樣明唔明香港繁榮既原因係乜
就係產業嚴重失調偏哂去金融地產
港爆實現到既話都仲好
可以重新定義下咩叫成功
比班靠呃靠埋d仆街方法跑到條數既死sales
話翻比佢地聽佢地以前賺咁撚多錢唔撚係佢地醒目
而係佢地食撚正d水先上到果個位
當一爆 呢班柒頭banker一定係死先
侵侵:夠膽大我?你條7婆簡直冇有識死
你都on9
取消左啲錢點樣經香港走出去呀
話你無撚腦真係無撚腦
全世界最單邊係中國
睇邊部分既大陸佬啦
雜總一定想架啦
反正佢都第一時間走左資
支那點都好都威脅唔到佢家族
無左關係法仲好tim少左比人走資既方法
但班商家,中產就慘d
特別係有d錢而又知共慘黨幾仆街果班
到時連香港銀行d錢都可以鎖埋走唔到出去
快點取消
依家都已經唔提「香港繁榮穩定」
變咗「自覺維護國家主權」

依家班連登仔估錯晒
大陸真係認為香港唔再重要
維護獨立性起唔到咩作用 不如食咗佢好過
班官鬥快賣港 邊個賣得多就升邊個官
習總嗰句「自覺維護國家主權」講俾邊個聽呀?
係講俾警察、執法機關、法庭、DQ主任聽呀!
財金體系擋到幾耐?

好快大家就唔使返工
因為雜總都個好多仆街靠香港走資
而佢自己個派系就安全走哂
仲唔過橋抽板唔撚比敵對派系再用香港走
成個支那只差香港未鎖
鎖埋香港呢個位 雜總就可以同全國人民講
大家一齊共存亡咪洗指意做走狗
到時點爆點死個社會關佢撚事
反正佢實有方法潛水走人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞