林鄭回應美或取消《香港關係法》:香港並非從美國拿很多好處

637 回覆
1226 Like 14 Dislike
係啦
無人提 問題就唔存在啦
最衰連登仔成日提條法 搞到美國依家做野
由得個漏洞存在咪好囉 我地繼續有得freeride
呢啲攪到有錢佬既野都敢玩
咁中國贏咗未

你FF完中國好強大完未 不嬲中國對外碌撚嚟
而家都搞唔掂 冇咗白手套香港 重有勝算?

重未計 取消呢個法之前 去行人權法案進行制裁
經濟好時

飯民r完比稅務優惠比中產再全部人反派錢
d100 支持政府出古惑踢香港人出公屋輪侯冊, 廢老森一比phone in 質點解唔同時對大陸人從嚴,立即扮去廣告cut線
再講,經濟好香港公司一定唔會分比基層員工, 更無可能係股市樓市獲利

因為飯民支持大陸人abuse福利,香港基層近十年都係食屎
焦土就係食屎有中產陪
同埋大把野一向唔撚直接賣比大陸
外國公司要先拿出口許可證賣比香港白手套公司再轉大陸

呢類野通常係生產工具或重要零件,無左立即死

賤種會員米水比扮傻?
呢班人唔知有咩居心
講到衰既係美國同連登仔咁
最大聲屌焦土係d100
5毛假acc又最反焦土

證明都係有路

中共最驚焦土, 大家識做la
講緊沙士拿綜援都有千零
庫房未燒盡一定唔會cut,仲有公屋比

係果d 未捱過的中產頂唔住姐
班人最興扮high class 去買幾十蚊杯野飲
仲要飲兩啖唔要,一日loop幾次
因為習大大話香港係有不可取代嘅地位

班五毛當然收到指示反焦土啦
基層生活一定係影響最細 影響大嗰班咪投建制嗰堆垃圾
美國可以評估香港有冇工廠需要零件
再決定輸唔輸出零件去香港
咁樣唔會違反關係法
因為係按香港實際需要決定
所以根本唔洗取消

同埋你講清楚咩嘢賤種
我冇鬧你,你用呢啲字眼係咩意思?
【A1要聞】京侵蝕高度自治 美國會倡限高科技輸港
https://lih.kg/902322
d100 比人phone in chok到原來係支持政府改公屋輪侯制度踢香港人走

phone in因為真係觀眾或者係黃絲真心膠打上去
班廢老無文照讀成日自爆
https://lihkg.com/thread/900095/page/2

我其實唔太同意你
因為所有黃絲中產的政策主張都係唔會益基層,唔分政治立場
點解唔搞鳩中共之餘又封埋佢對逃生門

個人嚟講恨不得成個香港冚家鏟添啦,
你幾時有種香港keep住有關係法中共喺香港身上攞唔到資本嘅錯覺?
美國國會係因為好多公司經香港轉貨返大陸
先至提議取消香港關係法,取消後冇香港配額,只有中國配額。即係原本係子母公司,盤數分開計,改政策後就合併埋一齊計。

我講嘅petition,係指你有權提出簽名運動,去逼國會討論 “正視香港人權益” 或直接討論 “否決取消香港關係法” 。

取消香港關係法,唔係保護香港嘅行為。若果美國認為中國無履行一國兩制,應該向聯合國動議,中國違反中英聯合聲明,喪失對香港管治權,還香港獨立公投權。
係就快撚D
我冇呢種錯覺
我只係知道,受關係法保護
香港先可以有獨立於中國嘅貿易配額
冇咗關係法,以後美國出口只有中國配額
香港嗰份就你自己問大陸攞
so? 講真香港得益嘅永遠係少數人,依家爆鑊喇就叫平時被揸壓開班人一齊團結守護少數人本身嘅利益?

我睇完你大部份言論我相信你唔係五毛,所以我覆你。我想講就算香港保得住個國際地位得益嘅都只係少部份人,而香港冚家鏟嘅話,係,大家都會生活差咗,但依家已經過着悲慘生活嘅人真係冇咩好輸,見到之前不可一世班人一齊過悲慘生活會更覺心涼,更顯得呢個世界係公平嘅

更何況香港嘅住屋問題某程度係因為香港之於中國嘅特殊地位,香港被人打回原形其實對個人嚟講未嘗唔係一件壞事。
我只係怕到時啲大陸產品
可以更加名正言順咁供港
到時真係日日飲大頭奶粉
咁講丫,就算依家香港嘅奶粉質素好,香港呢個環境下我又點會生仔?
除咗奶粉,仲有好多其他嘢
最簡單,你上Apple用iCloud
而家仲係香港地區
冇咗關係法,Apple可以將你併入中國地區
到時買嘢俾錢都可能因為處於中國地區
而強逼你用大陸實名付款方法
總之,對香港嚟講,係會有好大轉變
變得更加切合中共想要嘅香港
真係取消之後都唔關佢事,呢班妖魔鬼怪有哂外國居留權,最後揹鑊嘅只係我哋呢班星斗。

最多因為佢,洗黑錢嘅地方少咗個,到時話唔定清算果班入面有佢個名啫。

睇完呢兩日刁刁講完嘅嘢,睇嚟佢終於發現呢個未必係對最有利於中共嘅香港,

想要同客觀嚟講有利係完全唔同嘅

中共基於傲慢同無知將香港變成一個佢想要但事實上對佢不利嘅一個城市,如果咁都可以過到關冇事真係天無眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞