林鄭回應美或取消《香港關係法》:香港並非從美國拿很多好處

637 回覆
1226 Like 14 Dislike
on9嗰個係你

習總就係唔想啲錢流出去呀屌
最好全部困住晒喺國內推動內需
如果唔係外滙流晒出去就認真收得皮
香港呢個漏洞遲早要塞
港官頭腦一熱話脱勾
全香港所有銀行存款即刻凍過水
幾千萬得返幾十萬
到時真係地盤佬好機會
所有人返到同一條起跑線

辛辛苦苦幾十年
一夜回到開埠前

都唔撚明條撚樣明唔明香港繁榮既原因係乜
就係產業嚴重失調偏哂去金融地產
港爆實現到既話都仲好
可以重新定義下咩叫成功
比班靠呃靠埋d仆街方法跑到條數既死sales
話翻比佢地聽佢地以前賺咁撚多錢唔撚係佢地醒目
而係佢地食撚正d水先上到果個位
當一爆 呢班柒頭banker一定係死先
依家都已經唔提「香港繁榮穩定」
變咗「自覺維護國家主權」

依家班連登仔估錯晒
大陸真係認為香港唔再重要
維護獨立性起唔到咩作用 不如食咗佢好過
班官鬥快賣港 邊個賣得多就升邊個官
習總嗰句「自覺維護國家主權」講俾邊個聽呀?
係講俾警察、執法機關、法庭、DQ主任聽呀!
財金體系擋到幾耐?

好快大家就唔使返工
因為雜總都好多仆街靠香港走資
而佢自己個派系就安全走哂
仲唔過橋抽板唔撚比敵對派系再用香港走
成個支那只差香港未鎖
鎖埋香港呢個位 雜總就可以同全國人民講
大家一齊共存亡咪洗指意做走狗
到時點爆點死個社會關佢撚事
反正佢實有方法潛水走人
講左好多次

自力更生
間中食下草
清腸胃
雜總自己走資肯定冇人夠膽敢話佢
但肯定任何一個國家主席都知 錢漏晒出去 是唔掂的
數額大到咁一定要截住
大陸依已經好嚴格咁外滙管制
香港班狗官跟住係遲早嘅事
所以班柒頭仲話唔會真係搞笑
777係重視佢一撚定唔會亂講野
因為咁樣外媒一定大造文章
而且一定知道上頭意願先會咁講
企錯邊都影響佢將來條路點行
佢眼見貪曾都咁樣
就知得罪上面一撚定無運行
所以從佢既反應都知支那其實都好想搞鳩香港
而且香港個重要性比起以前真係細左好多
落埋閘控制埋資產流動就更好
玩埋北韓果款咁
做咩唔賣埋層樓
根本所謂焦土派一係真心膠一係五毛
咁不如特區政府主動向美國申請取消啦
煲撚大佢
班柒頭最識噏咩:玩死香港班大陸人會造反
實情根本十劃都未有一撇,全部喺度自己打晒飛機
箝制越嚟越緊,執法權越嚟越大
已經快過晒你所有造反迹象嘅發展速度
好快電子識別、大數據、同社會治理體系就開發成功,你班賤民就一世永不翻身
呢種寄望本來就好虛無飄渺
仲有一種寄望叫不切實際
就係相信大陸會放過香港,唔會咁過份,搞到咩天怒人怨/國際介入就gg云云
大佬,依幾個月眼鏡碎仲未跌夠?
大陸人冇飯開,會推翻到共產黨,共產黨先會叫做有dd顧忌
香港人冇飯開,關阿爺習總撚事? 你香港人又冇交稅,又推翻唔到共產黨
就算香港變臭港,足以搞到大陸人要食榖種,阿爺習總都未稀罕過,有槍有公安武警鎮壓就得,最多出動解放軍。聯合國譴責?who gives a shit?你幾時見中共俾國際輿論開名鬧?
何況香港根本就冇咁大能力影響到國內
因為雜總都個好多仆街靠香港走資
而佢自己個派系就安全走哂
仲唔過橋抽板唔撚比敵對派系再用香港走
成個支那只差香港未鎖
鎖埋香港呢個位 雜總就可以同全國人民講
大家一齊共存亡咪洗指意做走狗
到時點爆點死個社會關佢撚事
反正佢實有方法潛水走人
雜總自己走資肯定冇人夠膽敢話佢
但肯定任何一個國家主席都知 錢漏晒出去 是唔掂的
數額大到咁一定要截住
大陸依已經好嚴格咁外滙管制
香港班狗官跟住係遲早嘅事
所以班柒頭仲話唔會真係搞笑
777係重視佢一撚定唔會亂講野
因為咁樣外媒一定大造文章
而且一定知道上頭意願先會咁講
企錯邊都影響佢將來條路點行
佢眼見貪曾都咁樣
就知得罪上面一撚定無運行
所以從佢既反應都知支那其實都好想搞鳩香港
而且香港個重要性比起以前真係細左好多
落埋閘控制埋資產流動就更好
玩埋北韓果款咁
班柒頭最識噏咩:玩死香港班大陸人會造反
實情根本十劃都未有一撇,全部喺度自己打晒飛機
箝制越嚟越緊,執法權越嚟越大
已經快過晒你所有造反迹象嘅發展速度
好快電子識別、大數據、同社會治理體系就開發成功,你班賤民就一世永不翻身
呢種寄望本來就好虛無飄渺
仲有一種寄望叫不切實際
就係相信大陸會放過香港,唔會咁過份,搞到咩天怒人怨/國際介入就gg云云
大佬,依幾個月眼鏡碎仲未跌夠?
大陸人冇飯開,會推翻到共產黨,共產黨先會叫做有dd顧忌
香港人冇飯開,關阿爺習總撚事? 你香港人又冇交稅,又推翻唔到共產黨
就算香港變臭港,足以搞到大陸人要食榖種,阿爺習總都未稀罕過,有槍有公安武警鎮壓就得,最多出動解放軍。聯合國譴責?who gives a shit?你幾時見中共在乎過俾國際輿論開名鬧?
何況香港根本就冇咁大能力影響到國內
焦土派唔真心膠,班狗官會放棄賣港?

別講笑鳥
班狗官都係任期完拍下個屎忽就走
從來都唔洗負責任
從事賣港從而令佢地有私利 不知幾樂意
大家有冇諗過,取消之後
香港會被視為中國地區
視為共產主義而非資本主義
所有傳媒節目、音樂、動漫、遊戲
全部都歸納入中國地區
順理成章被中共文宣部監管

侵侵作為商家佬
無理由唔明白香港經濟體系獨立於中共
取消香港關係法,制裁香港
即等於幫中共統一埋香港經濟體系
連登最愛一拍兩散
係美國同香港一拍就散
唔係香港同中共一拍兩散
以陰謀論嚟講,侵侵係中共通過俄佬
放係美國嘅間諜

口講制裁,實際上幫中共統一
777用多年來冇受惠嚟轉移視線
實際上係名正言順用共產換資本
唔好以為制裁香港會搞死支那
侵侵轉個頭就會妥協
關係法就殺咗,中共依然untouched

你打呢句嘢果陣有冇自己笑咗出嚟
驚又點
7婆自己搞出黎
搞清楚乜叫焦土同焦土係為乜先喇傻鳩
雜種一向都睇香港唔順眼啦,幾多貪官用香港洗錢你估佢唔知咩?反正佢同佢自己嘅人已經安排好晒啲錢走晒,搞冧埋香港,正式行一國一制,佢又小個眼中釘
你哋又知習種啲資產走晒咁犀利嘅
洗黑錢班人vs習大大 呢鋪睇下邊個勁啲啦
就算走咗資去歐美,當地政府就唔識抄家?
好啦 係人都知中共對內係巴閉 香港冇一國兩制係人都知好嚴重

咁中共對外呢?你唔使諗埋㗎?冇咗香港關係法中國重可以日日贏?
幾時走都得喇
要當長期政策睇
因為冇可能返去老懵懂嗰個年代,你好我好大家好
死咗一個on9仔都好 北京都已經唔會再有人可憐你
自己香港自己救
要爭氣、齊心少少,香港嘅前途就少一分黑暗
中國要「贏」邊使個乜撚嘢「關係法」
你會唔會天真咗啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞