[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(3)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
基本係
畢竟QJQ只係法醫
又無設備
現實世界入面
有邊個醫生可以無設備,單靠急救包幫一個心口穿隆既人保命?
完善設備都未必得
我已經放左水架了
其實好難拉走多倫比亞: 唔好再辣㷫佢啦 唔係嘅話等陣又有狗狗出嚟我哋唔夠打架, 話說你啱啱睇到啲咩?
哥倫:咁又想問下你地屋企有冇僭建下地下室黎起泳池或者擺紅酒?又或者拎黎做人體⋯⋯研究呢?
可惜佢未分享情報 因為跟我角色設定, 我個人物對克蘇魯神話有啲研究( )
(場外)哥倫你不如試吓大叫泰格利利呀
可惜佢未分享情報 因為跟我角色設定, 我個人物對克蘇魯神話有啲研究, 可以幫到佢
急call傳奇調查員
佢睇咗張書枱啲嘢冇講到出嚟, 唔係見到會共同見到嘅嘢
哥倫比亞(即刻致電林一生):通知他現在的情況,並且通知其找到的資料,告訴他,可能要10月1日晚上才會在淩霄閣找到呂望,請求他回來大宅支援。

然後哥倫比亞到樓下打算告知其他人資料

嚴格黎講,我又真係無確實通知同房既你
眼見QJQ已經忙著響黑市醫生趕到前維持兩人生命
41J自問都已經無咩可做
唯有根據原定計劃走上呂望書房
希望早一步搵到線索脫離險境

一入書房就見到哥倫比亞拎住一本筆記薄閱讀
41J決定先等佢讀完再覆述內容
同時注意到牆上貼住嘅相片同文件...
哥倫:剛剛搵到呂望本日記,我影低左相喇,你拎去望望啦

話時話,你地「有冇辦法」知道呂太邊年出世?
同埋搵下乜水係唐綽姬?
場外:

哥倫比亞(即刻致電林一生):通知他現在的情況,並且通知其找到的資料,告訴他,可能要10月1日晚上才會在淩霄閣找到呂望,請求他回來大宅支援。

然後哥倫比亞到樓下打算告知其他人資料

已經共享左資料

隨時可以出手

我等下一回合就去樓下搵地下室
場外:
又無人話密碼一定要有8個字
其實好難係耳邊同哥倫比亞講:「泰格利利」? 我琴晚食飯嗰陣時同你哋講嘅嘢的確冇錯, 睇嚟呢一次嘅事真係關古神嘅事, 睇嚟呢一隻呂太就係傳說中嘅修格斯, 佢好有可能就係呂生用儀式召喚出嚟, 至於最高嘅地方會唔會係凌霄閣?
觀眾 講左嘅話由乃即刻打撚死你
一開頭扣11血嗰下都已經可以計秒殺啦
請各位玩家行動吧
btw應該冇叫泡泡
叫左嘅話d狗點敢追殺佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞