[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(3)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
其實好難:你啱,咁我哋食埋飯先(食到佳餚有冇得回san )
風間 :我已經入廚房望過,好正常,應該幾好食,大家可以期待下
話說我喺雜物房見到染血拖把有冇人有頭緒?
話說我地有冇交流過凌宵閣呢個資訊
風間:頭先揾模型房嘅人有冇見到咩特別?
我想去2樓嗰陣時唔係分享過咩?所以林一生先至會去凌霄閣
41J:我覺得這代表呂太太也許在屋內殺了不止一個人
然後屋內到處都沒找到血跡的源頭,除了呂先生的書房...
等會開門後還是有心理準備比較好
風間:好的,我會準備好見到屍體
粵拼打太快去2樓嗰陣時唔係分享過咩?所以林一生先至會去凌霄閣
41J頓咗一頓,再接住講:
我覺得等下還是由我和哥倫布先開門進去比較好因為得我哋兩個睇落無咁易嚇到痴線...
其他人可以先在外面待命,順便找下有沒有能用的護身武器
等我們確認房間安全了再進來,你們覺得好嗎?
41J拍一拍風間膊頭,饒富深意咁搖一搖頭

萬一入面真係有屍體,我唔想睇住你即場開餐呀......
其實好難:有人打頭陣我無任歡迎,(to呂太)我想問下呢間屋企有咩武器可以畀我哋自保呢?

btw哥倫布
哥倫:你地有冇發覺一樣野⋯⋯最開頭果陣⋯⋯⋯點解會有兩個呂太⋯⋯⋯
風間表示:仲好講,次次都係跟住你先出事
其實好難:我覺得兩隻都係怪物,你記唔記得條屍會郁,你哋記唔記得呂太係撞車死咗?
41J:我覺得這代表呂太太也許在屋內殺了不止一個人
然後屋內到處都沒找到血跡的源頭,除了呂先生的書房...
等會開門後還是有心理準備比較好
風間:好的,我會準備好見到屍體
哥倫:你地有冇發覺一樣野⋯⋯最開頭果陣⋯⋯⋯點解會有兩個呂太⋯⋯⋯
其實好難:我覺得兩隻都係怪物,你記唔記得條屍會郁,同埋呂太係撞車死咗?
哥倫:即係原本既呂太已經⋯死左?咁而家依個同琴朝果pat肉醬係邊個同點黎?而且會唔會剩係得兩個咁小?

不過如果多幾個而家既呂太,真係唔好話港獨,征服世界都無難度
其實好難:你哋估會唔會呢個就係呂生嘅研究,咁樣嘅話亦都同藍玫瑰嘅花語吻合.
41J臉色亦變得凝重:
我們看到的兩個呂太太,很明顯都不是人類...

我對眼望望廚房有無動靜,再壓低音量講:
那個呂望也是,一個響指就把我們都壓在地上,怎麼想都不是人類所為對吧!?
可是她看來還是想在我們面前表現人類的一面(𢳂起眼前兜雞)
千萬不要用說話刺激她,趕快讓她和呂望團聚,然後請呂望弄走手上這個見鬼的東西就是了
哥倫:講起呂望,林一生同唔出聲既齊滕都應該未見過佢地,而風間同41J應該都未清楚佢咩事,等我重一重溫比你地聽,過一陣我會將依餐飯所講既野通知林一生,但佢打一打底先
場外 應該暫時打手組知最多嘢?
喪標回歸

呂望之前同我地組人講過 我地係一個保險,會唔會我地被請黎本身就係做研究素材。
其實好難: 我仲記得佢之前講過話入咗人哋嘅領地,所以有人監視同埋追殺佢,會唔會我哋攞嚟做肉盾㗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞