[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(3)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
喪標 呂太 我想上一上天台 但點解冇路咁既
話音未落已經見到陳子晴施施然走落樓
41J於是扮做無事發生(心諗:好尷尬 )

呢個時候我突然諗起有D唔妥
如果間屋一直得兩個人生活
咁雜物房pat血到底係屬於邊個?
於是我走上客房搜查下有無任何人生活過嘅線索

場外問KP:pat血應該唔係尋日有人去門口拖地拖返嚟的吧?
場內
其實好難一搵到鎖匙就同人一齊上呂生間房試圖開鎖
[場外]喪標要掛機了 kp可以代為行動
me too
rolls 1D100 = 82 #醫學自己
我下TURN去TOILET再救過
哥倫比亞:呂太,我知錯喇,可唔可以入你間房睇下
陳子晴:「呢到天台即係屋頂,你上屋頂做咩?」
場外:當然唔係
客房,正如之前一位調查員所發現的一樣,連傢俬都沒有一件
亦看不出任何有人生活過的痕跡
反正鑒定失敗
陳子晴:「你要入無所謂呀,但你唔好整爛任何野,如果唔係,我會嬲架~」
哥倫比亞:係既知道呂太
哥倫比亞慢慢打開呂太房門觀看,並確認安全及正常後進入房間偵查。

#1d100 #偵查呂太房間

終於可以入呂太房
大大啖索啦
打開了房間,看上去是一個女性的房間,不,應該說,是一對夫婦的房間,一張雙人床,牆上亦疽張婚莎照,然後房間裡面有著大量可愛的動物玩偶,房間的一角裝飾了藍玫瑰,房間內亦有衣櫃及化妝桌等等,看上去就是女生的房間
就咁?無其他特別?
你係大致咁偵查
有咁樣已經好好
想要其他資料,就專門d啦
下回合

如果間房係咁你會唔會開心D
場內
其實好難一搵到鎖匙就同人一齊上呂生間房試圖開鎖
場外
藍玫瑰花語係咩? 衣櫃同埋化妝檯特別調查會唔會嬲鳩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞