[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(3)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
喪標 呂望我屌你老母
哥倫比亞(即刻致電林一生):通知他現在的情況,並且通知其找到的資料,告訴他,可能要10月1日晚上才會在淩霄閣找到呂望,請求他回來大宅支援。

然後哥倫比亞到樓下打算告知其他人資料,並看到風間與喪標奄奄一息,想了一會,決定致電相熟的黑市醫生過來帶他們去醫院。

場外:KP容許call人黎接佢地嗎?
可以
哥倫比亞急召相熟的黑市醫生過來
但由於距離較遠,加上要時間準備器材,需兩小時後才能到達
其實好難: 是咁的哥倫比亞先生 你都知我打手嚟嘅啫我智商有限唔明呢啲資料做咩 ,咁你嗰邊搵到啲咩呀?
現時1700
請各位玩家行動
喪標 hp-1 = 4
風間 hp-1 =-1
喪標離死亡剩3回合
風間離死亡剩2回合

林一生如若開始返回,需時1小時
QJQ見風間就死 係黑醫生到前幫佢包一包

rolls 1d100 = 57 #本地風間需要醫學大成功
rolls 1D3 = 1 #本地風間需要回3點血

風間由回復正常開始乜野都冇做過 41J唔好再累我啦
哥倫比亞思索著日記的內容,然後剛好看到呂太嬉嬉笑的從廚房裹走出來便問道:呂太,想請問聲你今年幾歲啊?睇你個樣咁後生其實夠18歲未?
人地又割手幫你引怪,又唔理喪標幫你做左急救先,你咁都仲要話人,小心41J同你分手
哥倫:好,我搵下先

#1d100 #偵查書桌
=15
其實好難:我又開始搵下先
偵查:90
鑒定失敗
文件充滿了一堆其實好難不明白的資訊
根本找不出有用的資訊
其實好難: 是咁的哥倫比亞先生,你都知我打手嚟嘅,智商有限唔明呢啲資料做咩 ,咁你嗰邊搵到啲咩呀? 仲有可唔可以順便幫我睇下呢啲資料
唔係佢嘅體質根本唔會引到咁多怪
咁我上回合行動當白過?
場外:下回合先啦,順帶一提我偵查都係得25,唔好指意我啦,我想去聆聽下邊到有地下城
鑒定成功
風間 hp = -1+1=0
剩兩回合死亡
修格斯反叛過( 後來被鎮壓 )所以唔一定會有好感, 不過其實kp都講過話為咗我哋改咗好多嘢

唔知我哋幾時先接觸到門呢
陳子晴:「年齡是女人的秘密哦~」
而家係咪過曬回合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞