[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(3)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
哥倫:佢仲明明話過唔敢離開屋企,搞到我以為間屋有密室咁搵餐死而家又閃走左啦
哥倫:大家仲有冇野補充?冇既食完野就我打比林一生通知下佢依到既情況,然後就上去開呂生門睇下有咩發現,再作打算
其實好難:法官大人我冇野補充
gogogo
哥倫:41J,我同你上去開門?定剩係我上去算?
其實唔難: 我畀咗鎖匙你哋先, 不過有屍體就會有味,你哋唔使專登開曬成對門,試下聞下有冇味先( 好似係靈感)
場外
我都唔記得係咪靈感, 可能等kp返嚟再決定好啲
風間:都好,咁剩低嘅人做咩?
靈感好似係冇諗過之下
叮一聲有發現果種
如果聞味應該唔係靈感
不過如果聞到隻味另角色聯想到第d野
好似咩地方聞過呀 或者世上唔會有依隻味呀
咁先靈感
應該係
其實好難: 我去廚房攞啲刀具嗰類嘢畀你哋防身啦
呢個真係記得唔清楚 我自己記得係靈感咁囉
咁剩低嘅就搜查下廚房,上二樓嗰啲有咩事就大嗌啦
靈感好似係kp俾提示同推劇情用
好似冇得主動用
靈感主要係用嚟判你發唔發癲
哥倫:可以既留返一兩個入黎幫手搵下野啦
風間:我就肯定去徐晃嘅
其實好難: 我要跟機去徐晃
你去啦,唔好行咁近我地

語畢,哥倫比亞從其實好難手中接過鎖匙,慢慢步上樓梯,站在呂望門口,先敲了兩下門,再將鎖匙插進匙孔嘗試開門。(如能成功扭開,哥倫比亞將大叫「老子甚麼鬼也怕」然後立刻把門推開再退後)

其實條匙無試過,所以未能100%確定係呂望房匙
場外 我要喺枱面覆蓋一張卡 然後輪到kp嘅回合
累隊友嗰個係41J喎
佢驚你捉住佢玩無敵風火輪
[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(2)
https://lih.kg/895162

由#713開始睇返,到而家我都仲笑得出
同埋之後啲meme
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞