Apple Watch ⌚️ 用家討論區 (24)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
上網見,都唔止平幾舊喎
唔會,S3 LTE同S4真係差個錶面
功能分別不大
S4 玩v7/whatspp都係屎一樣
S3 LTE 二手有 care $2000內
全新S3 LTE $2400上下

同s4 LTE $4000比
差$1600 wor
只要見過實物一定唔會考慮S3
再平都唔會
個mon既體驗差幾皮
我有S3又有S4
零分別Lor
edge-to-edge display
64-bit processor都話冇分別
其他分別自己睇置頂個比較表
s4上行app一樣係慢
768 vs 1G ram only

本身 watch app就不多
whatspp已經不是原生
以v7 計,佢原生app都係廢
本身慢
仲要買更加慢嘅S3?
每個app等多一兩秒都夠煩
仲未講S4個mon大咁多
咁都可以叫零分別
1)出到XS max/xr, 一樣有人買ip8/7/6S
本身S3唔慢,行app慢係apple api問題
whatspp未有原生app

如果你只要睇下push提示,S3 /S4 零分別

2)大唔一定好,如果係,就唔會分38(40)/42(44mm)

我上S4, 係為新表面
如果S3有,我一定不上S4

s3 LTE->S4 LTE要補$2900
除左mon大左我唔覺有好大分別 係錶冠會震吸引我
不過用到舊錶帶要讚
做乜上面講完S3 S4差$1600
呢度就講要補$2900?

你講得出S4有新錶面即係已經有分別
新40仲大過舊44少少
心跳計redesign你又唔講
ECG你又唔講
藍牙5.0你又唔講
32上64bit個分別唔淨止係個速度你又唔講
咁不如話S1同S4都冇分別啦

除左個面有分別
push notifications一樣
除左支付寶,FB messenger可以叫真係for watch冇Lag

whatspp web/V7 都有delay問題

要錶面->s4
只求push notifications/心跳->S3己可
笑左
你而家用唔用到ECG?
澳洲都要2年後先開到ECG功能

同ant+心跳帶比,心跳計一樣係廢
一運動立即不準
我張床肉,有87心跳添

BT5.0有用?
你開個whatspapp /v7 app 味一樣 delay 9世

我有S3/S4
用落冇分別
56k都夠用
另外
S3 LTE +care $1900二手計
S4 gps+care $4000
s4 LTE+care $4800

S3 wifi二手更平, $1000/1200上下
值唔值得補2400-2000上s4
自己決定
但push功能真係冇分別
一樣用到siri,唔行app一樣好順
ip6/6s/7/8/X
是否全部要掉去垃圾桶?
mon大實際落場睇個觀感就好唔同
依家睇返舊代個屏佔比其實好唔順眼
用Nike Run App跑步顯示唔到心率
有無人知應該點較先顯示到
有冇人知彩虹錶帶邊到仲有
原厰個條 副廠我怕斷...
佢到底會唔會再出
有無aw4用家可以講講你地隻錶粒電用到幾耐,我果隻自無用原廠充電器充左幾日就好似粒電跌得好快
定係我心理作用? 我唔開gps,一個鐘跌10%
追佐好耐post想買隻s4,但好似仲有好多問題同隻錶根本未完善咁
嗰一個鐘成日用?
或者可能有apps更新?
無呀,無開apps,無更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞