Apple Watch ⌚️ 用家討論區 (24)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我身邊行山嗰啲都係戴Garmin
其實佢地係Fitbit/Garmin/AW/傳統錶都買哂
睇做咩活動/場合戴咩錶
講真Fitbit個定位好尷尬
貴價位fashion市場唔夠aw打
pro user唔夠Garmin打
平價唔夠垃圾小米打
睇時間睇messgae
睇吓第一版啲apps 先講
同你一樣
我直頭reset 埋手機同錶
之後都係一樣
你用緊iPhone 幾?
6 plus, 更新埋最新IOS
人地會話AW除咗玩app仲有咩用
Citymapper, Things, Carrot Weather, Shazam
日日用

不如你自問入嚟呢個post放低句垃圾有咩用

慳返啖氣做返d有意義少少既野啦
Series 4係我第一隻AW,唔係完美但係絕對好用好流暢,比起以前成熟咗好多
我以上講嘅apps日日用

你啱用fitbit就係啱,唔啱AW就係唔啱用
百貨應百客
純粹係需要唔同都可以講到係垃圾
咁我不如話fitbit冇得stream歌
而我又唔做運動
所以Fitbit係垃圾啦
我都祼跑算 唔好浪費ac+
你自己都提哂各有唔同既長處 點解得apple watch係垃圾?
要性價比其實你全部apple野都可以唔洗睇
但你唔想比呢舊錢去買又唔代表人地係垃圾
你買勞又有冇諗過性價比?

一般人冇特別要求其實一隻aw換下錶帶就可以全部場合啱用
我一隻金鋁S4+日日換錶帶
勁開心使用中
我係掉轉...戴左幾年fitbit 戴到冇癮所以轉aw

aw 最衰係舊電廢, 但我可以check msg, check calendar, 心跳/訓覺 (fitbit 都得), 出門口前睇天氣, 控制我個spotify (之前帶blaze 得啲basic control)

fitbit 拎埋d data 俾唔到 insight 你 (又冇得export 比其他app 用), 重要個bluetooth 駁android 係垃圾級.
依家可以覆你
我原本expect認真問會換嚟hea/鳩答
咁我就當佢係打手
但估唔到認真問會換嚟認真但錯哂重點嘅答案
變咗笑料
睇完佢句嘢都冇晒認真嘅理由
無嘅
我都有興趣聽下依家啲人點諗嘢
覺得啱嘅咪學習
唔啱嘅咪一笑置之
有macbook+aw感覺方便咗好多 唔洗打pw直接unlock
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞