Apple Watch ⌚️ 用家討論區 (24)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
入番AW setting >bluetooth> connect
Thank you!
準備買apple watch 4
諗緊買GPS定GPS+流動網絡
PS:手機不離身

求各位師兄比啲意見
我覺得lte 真係無必要,遲下又好似收錢(台)
我仲想問, download 左落AW 既歌, 如果想delete 要點做?
爬完文,但有小小野唔明
apple watch lte版係咪可以做到以下情況?
1. 手機唔係身,apple watch可以收到兼覆埋手機訊息之類? eg. whatsapp
2. 手機唔係身,apple watch可以connect bluetooth耳機聽歌講電話?無論手機離apple watch幾遠都無問題?
3. 手機用一張sim卡,咁點樣share埋apple watch共用?因為whatsapp好似係認sim卡 唔認裝置
1. 語音打字
2. 要airpod
3. Lte係用esim
不離身就GPS啦
Download 唔到 apollo for watch ...
1.手機著住就得,但WhatsApp冇官方app,只能有人搵你果陣覆,唔可以主動搵人。
2.可以,錶本身有藍芽,歌你可以入定先或者Apple music可以串流
3.用esim,WhatsApp唔關事,錶只係鏡像你電話既通知。
落左架
唔一定用airpod 講電話
任何藍芽耳機有咪都講得
1)比$23就可以
2)itune/apple music 可以走phone
3)你用緊個台,有watch plan就ok
如果儲值card,就冇得用
大家做gym個時有無一提起手就會著mon呢個問題 可以點解決 做個時做一下著一下mon
$23 whatsapp 有無得打中文
點樣入自己啲歌入apple watch?
siri to text only
開cinematic mode啦
叫theater mode先岩
有冇Hermes錶帶用家share睇下
399 真係好貴
依加有official app 個whatify 係咪已經無用
好方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞