覺唔覺叫過雞既男人應該好似豬咁蓋個印上身

1001 回覆
2886 Like 236 Dislike
數據?3~4成點計出嚟?
自己google
只計55歲前
最高峰45-49歲 66.5%(即係有33.4%係無做野)
最低係20-24同25-29 分別係51.6%同56.6%(即係有48.3%同有43.3%無做野)
即係大部分女性都係有自己工作
又何來大部分女人係雞之說?
btw唔講大唔大部分
我諗應該講傾向性

你望下未婚男同已婚男既就職率轉變
其實係無乜點變,即係無一個傾向性係婚後唔做野

你望下未婚女同已婚女既就職率轉變
變動超大,即係明顯有一個傾向性係婚後唔做野

畢竟唔係個個女人都搵到個另一半係有能力養到佢
所以唔講大唔大部份,講傾向性會比較貼切現實
數字已經顯示多數人傾向已婚就業,但都仲要睇少數果部分先叫傾向
咁唔通呢個社會上有男人靠阿媽養,就代表男人傾向靠阿媽養咩
總有唔同種類嘅人架喎
同埋處理家務上個女男比例亦都係126:1
有付出又何來寄生?
如果你話跳動大,都只不過546跳去492,1成人左右
又何來傾向?
你望下女人婚前同婚後就業率轉變,仲可以話咁樣叫冇傾向
香港生活指數咁高都有3-4成女人可以唔做洗搵到個養到自己既老公其實已經好誇張
數字已經顯示多數人傾向已婚就業?
你覺得日本女人係唔係旨意人養?
日本女人出晒名要老公養,但人地45-49歲就職率有73%
有付出就唔係寄生?
我有畀你屌架.jpg ?
好多好女人老公都出去偷食啦
偷食冇分男女
唔洗專登講一個case
25-29未婚女性就業率
92.4%

25-29已婚女性就業率
56.6%

咁都唔跳動大
得果一成人又點傾向呀
咁男人唔做家務又唔賺錢維持家庭開支就老馮啦喎
邊個有時間咪邊個做,我覺得好公平呀
喺你哋腦入面結婚個價值得屌閪
有幾可喺屋企你見到你老豆老母淨係屌閪呀
補埋男人

25-29未婚男性就業率
92.5%

25-29已婚男性就業率
94.7%

正路如果你冇一個婚後唔做野傾向
應該好似男人咁,分別不大,仲可能會反升
25-29未婚女性就業率
92.4%

25-29已婚女性就業率
56.6%

你唔識諗一個深層次d既問題
就係寄生唔代表乜都唔使做
即係你認同女人都係有付出啦?
寄生與否就係你個人價值觀去定義架啫
咁所有落過仔嘅女人都要吸翻個印先
雞都付出個西畀男人屌架
邊有人話女人冇付出
你果份係2016架啦
咁如果你覺得家庭主婦同雞嘅勞動係一樣,我都唔會去控制你價值觀嘅
橫惦你哋連自己阿媽係雞都講得出口
同埋如果唔係搵錢維持家庭開支,就唔好老馮要女人做晒d家務啦,如果唔係你哋都係搵緊人著數架咋
有乜關係?
2年後就會由56.6變82.4?
即係你哋口中嘅寄生蟲
試吓睇我條link,有晒2017或之前嘅詳細數據
女人金句:「我嫁左仲衰過唔嫁,咁我嫁黎做乜?」
即係女人傾向依附男人換取更好生活
有數據顯示好多女人咁講?
對於d冇根據嘅嘢只能夠當迷信
2016咪2017或之前
2006同2016比都唔係差距好大
唔好放棄理解現實ok?
我驚到最後全部剩返d 肥毒矮窮醜 嘅男人比你簡
數據咪有,但你拒絕理解
痴線 有最新嘅唔睇,要睇翻上一年
死撐還死撐,唔好咁樣衰啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞