【反同撚福音】Trump 可能重推性別二元化 以生殖器官分男女

225 回覆
707 Like 49 Dislike
你做唔做到sexual reproductio呀
做唔到你sex條毛
真嘅intersex兩個sex organ都做到呀 分唔分得清楚呀
假嘅intersex係有xx或者xy但係sex organ就係反轉咗先冇生育能力呀 做足research未呀
R著數既minority 標籤黎姐
就係同時有部份身體係xx有部份身體係xy先可以做到sexual reproduction
你都識講係有一邊係dominant 但係dominant唔等於兩邊都廢嘅唔用得呀
我覺得有鳩係男有西係好政治正確
但如果嗰個人好唔認同自己嘅性別
唔認同到想變性 又做埋手術
咁我地應該尊重佢 treat佢as佢揀咗嘅性別
跟基因太harsh
有JER就M
有西就F
兩樣都有/兩樣都冇就OTHERS
話知你係GAY定LES,你鍾意屌乜野,鍾意做男定做女同你既性別無關
真intersex
先唔講而家intersex嘅定義闊過閪
你搵下有幾多個係你口中嘅真intersex 真係hermephrodite咁?
咁係咪真係有先 有出現就係啦 同時xx同xy有爭議係得hermaphrodite 仲可以有咩
sorry利申先我唔係讀bio
我贊成要做手術變左性先可以去另一邊
一個阿叔話自己覺得自己
係女人就可以去女廁
都on99
性別認同係女人加性取向係lesbian =男士天國
切左j先講啦

佢文中話 取消未變性嘅人入另一個性別廁所 要以生殖器官分男女
我就同意嘅
但變性變左女人我唔覺得入女廁有乜問題
唔通你覺得會有鐘意女人嘅男人 因為可以入女廁而變性切J?你會嗎?
點解可以認為人地變性係一件咁輕易無痛嘅事?
有無諗過變性嘅人內心struggle,同幾唔認同生理性別,先會走去變性?
連登D人真係為反而反
你要人切j = gender stereotype, 你咁樣係歧視一啲認為自己天生係有j 既女性,我覺得好嘔心囉
不如你了解下咩係性別認同障礙,同變性嘅人咩原因變性先,唔好為嘈而嘈咁小學雞
駁唔到就叫人google , 淨係想聽啲岩聽説話就咪撚上連登啦
你話啲leftist幾撚垃圾
連常識都要人去守護 仲要比呢班人屌法西斯
Spin
Leftist最撚叻
要啦屌

有撚又走入女廁咩
有專業人士評估過就ok啦
唔係個個人身體都受到變性 咁大風險
班人講到話變就一下變到咁
屌你老母臭閪係要駁丫嘛?就同你慢慢分析呀

性別不安(Gender Dysphoria),原稱性別認同障礙(Gender identity disorder)是一個人因為出生時的性別指定而遭受的痛苦。
性別不安通常有以下情況:對自己的生殖器的厭惡,與同齡層的社會隔離,焦慮,孤獨和抑鬱。
對被精神診斷患有性別不安的人進行治療的主要方法是通過心理治療或激素治療,支持個人性別認同的性別表達、性別角色或性別重置手術(即變性)

咁乜撚野係「歧視認為自己天生係有j 既女性」
認為自己天生係有j 既女性=唔需要變性=返返去原本個point,男人唔變女唔應該入女廁囉
無對自己的生殖器厭惡,根本唔係性別認同障礙,又點會係想做另一個性別?想做另一個性別就加左個閪比自己啦!

「要人切j = gender stereotype」
性別角色,相當於性別規範(gender stereotype),是一種社會角色,包括人們基於一切生物性別與性別表達的感知或態度,而且被認爲是適當、合宜或可接受的。

你知唔知咩叫社會角色?將「一個性別有咩性器官」同「社會點睇果個性別」混為一談。你有無邏輯?淨係想聽啲岩聽説話就咪撚上連登啦
你對自己個性別認同同性別指定出現分歧唔一定等於性別不安, 你可以唔切j(認同自己生理結構), 但係 gender expression 係女人(行為同打扮係異性)
而你話認為自己天生係有j 既女性=唔需要變性 就正正產生一個新既社會角色(要做女人就一定要切j), 照你咁講即係所有乸性都要切j 先乎合你既諗法
如果你覺得咁都係法西斯咪法西斯囉
吹咩
咁我又覺得gender可以有好多種 係一堆Analog既分類 ,有無限咁多個,冇得分晒
sex就係天生既2種 係點就係點,有得分類

覺得自己係GAY又得 無性戀又得 總之係自己揀,但染色體就係有就有冇就冇,有幾多

問題係社會各界包括政府應該點去看待sex同gender既分別,同埋D規則/法律幾時跟gender 幾時跟sex.

問題就係好多人根本分唔清兩者既分別(包括左膠)

有人話有intersex,sex你有得用染色體分,好啦有D人染色體出事,因為係measurable 既野,所以有數得計,46對染色體幾多出事幾多冇事法律上整條數出黎再分番幾類,一D問題都冇.

gender係心理上既狀態,冇數得計.
呢個又話佢平時係女人,拍拖果陣係男人,扑野又變番女人
果個又話佢覺得自己係動物且想搵個覺得自己係男人既女人拍拖

根本冇得就晒全部人
又一德政
屌 條黑鬼痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞