【反同撚福音】Trump 可能重推性別二元化 以生殖器官分男女

225 回覆
707 Like 49 Dislike
Ok
我當有乸形想要女性肉體
我當TB想有男人肉體
咁TBG想要咩性別嘅肉體?
Or想要「有個man嘅TB,同咗佢一齊之後天神賜個男人肉體畀TB」?

百合love又要咩性別嘅肉體?
基佬們會想要咩肉體?
咪又係男人嘅肉體⋯⋯佢地要嘅只係棍入屎眼咋
對百合love同基佬嚟講,棍入閪洞污糟到作嘔吖!!!

淨係見到班好彩生係一個自己中意既身體既on9係到up埋啲廢話???
你用你個性器官腦諗清楚再講啦
社會上normal個range都係龍門任人擺姐
gender咪就係咁囉 有唔止一個非現代社會masculinity同femininity係男女調轉或者其他分類方式添
sex係另一樣野
sex嘅abnormal係會遭淘汰
不過佢地又會keep住出現 同其他先天身體殘缺一樣
咁唔係應該佢地存在緊就要正視問題
坐輪椅嘅都有得爭取增加運送佢地上落樓梯嘅輔助設施啦
intersex嘅就要一出世被迫切賓周或者割閪
no sex嘅就是但放入female到就算
要abnormal去扮normal
咁係身份證sex嗰行加多完全唔係過份啦
最簡單 睇返佢sex chromosome係XX定XY
兩者以外嘅人數唔係多
可以case by case處理
咁多唔多咪又係擺龍門 政府都話極少數人支持港獨啦
真嘅intersex係身體同時存在xx同xy
照你咁講 佢地係partly male and partly female?
港獨係可以驗chromosom驗到?
我講嘅擺龍門係你話數量唔多 多唔多唔係由你定
你都冇答到驗到個sex chromosome同時有xx同xy點處理
intersex同no sex就已經分埋類
仲case by case係咪仲多程序步驟
即係你覺得可以直接label人地嘅medical condition喺身份證?
依家身份證個sex唔係label緊medical condition咩
咁一係身份證唔好加sex落去 一落就唔該做足
M同F係本身自然正常有嘅野
XXXY XXY呢啲係唔係正常sexual reproduction會有嘅野?
咁身份證上面淨係可以放正常嘅野?
唔正常都會有出現嘅可能 有冇正視過個問題
即係你想label人地有病啦?
label人有病嗰個係你喎 你都識講佢地有病係事實啦 攞白卡係咪label人地有病呀
屈人地係xx同xy係逃避問題唔係解決問題
泰國咁多人妖仲要靚都係得男同女,一樣要服兵役。
白卡係自願申請
身份證有冇得自願
人妖係後天 唔係先天xx或者xy以外嘅問題
咁嘅話就係你點看待佢地嘅問題
加咗入身份證咪可以當有多咗sex係認同
你覺得唔應該加 因為加咗等同label有病就應該取消係身份證上有sex呢行
呢樣都係間接歧視
因為係法律上佢地嘅sex idendity係被直接否定
乜同性戀等於跨性別
將sex同gender混為一談,侵只不過係撥亂反正啫
一般intersex都唔係男女性器官發育一樣
其中一邊會係dominant
條友係用鳩痾尿嘅咪畀個M佢等佢入男廁囉
如果你畀個Intersex/No sex佢
出到去佢用咩廁所呀
依家得male同female嘅廁所二元對立咪就係歧視緊人地
佢地都係因為power灌輸ideology覺得佢地碌鳩dominant就入男廁
male都唔係包埋會流m嘅男性啦
現行社會冇比佢地用嘅廁所咪要增設囉
殘廁本身就無視sex呢個問題 因為預設每次使用係得一個人
四十年前都冇咁多無障礙呀 暢通無阻設施啦
咪又係之後加嘅 點解依家唔可以加俾intersex同no sex用嘅廁所?
biology嚟講sex就得兩種
male同female
其他嘅就係defects
係咁多
你覺得有需要咪去殘廁
defects就唔係sex?
講到尾你咪又係逃避緊個問題
可況真係有intersex你都可以話得兩種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞