【反同撚福音】Trump 可能重推性別二元化 以生殖器官分男女

225 回覆
707 Like 49 Dislike
想講sex唔單止male同female 仲有intersex同no sex 就算連登仔認為唔係男就係女都好 世界上真係有人天生冇sex organ或者兩樣都有
但係gender就係無謂野
廁所根本要用sex嚟分而唔係gender
睇完笑到停唔到
樓主你係咪真係基?個post 都好倒米吓
死基佬末日
屌佢老母拎班左膠去堆田
人類幾百幾千年都係噉分
又會依個年代先有問題嘅
可能以前啲人直接燒撚咗啲異型,依家就為咗唔知乜嘢而且保住啲異型,仲要俾佢地聲音大過正常人,根本係反智
由有性繁殖出現開始生物就係咁分
嗰班係有病
同trisomy 21一樣係有病
咁弱智都係有病 點解要開特殊學校 唔好似上面留言講咁直接燒死佢地算數
所以呢?
等唔等於佢地係正常?
法西斯主義
我冇否認唔係病喎 病就係唔正常啦
存在abnormal有咩問題 唔係正常代表唔可以存在?
咁你可唔可以肯定你自己係absolutely normal
你唔係嘅話根據你嘅理論 冇任何野係應該存在喎
同意 同環保撚女權撚一樣咁on9
將Sex、Gender、性向撈埋一齊嚟講
成日放大跨性別人士嚟講,生理上根本得好少人係咁
去廁所跟返自己身體生理需要嚟去啦屌你老母
理閪得你認自己係乜鬼性別咩 又唔理下大多數嗰班人覺得反感
Normal係一個range
唔係一個absolute value
好多野只要唔超出個range就係正常

本身birth defects/ genetic disorders係一件好大鑊嘅事
往往影響到嗰個individual嘅survival
喺大自然呢啲有病嘅一早已經死咗/繁衍唔到
同同性戀有咩關係?
呢個真
你變左性咪仍然係男男結婚,女女結婚
無撚歧視你,你結飽佢喇
但唔好逼鳩人話你係女,或者將性別呢樣客觀事實既野扭轉到變成一個主觀感受
基佬係唔洗變性架
佢哋就係要棍入屎眼
佢入男廁我都好撚唔舒服
佢睇到我碌鳩我己經無得出聲呀
陣間我唔小心睇到隻tb塊臭閪,佢一野反手metoo我真係比佢玩死
成班人連同性戀同誇性別都分唔清 on99
XY但係無晒androgen receptor,或者整androgen既enzyme

Y chromosome唔係負責encode以上兩樣
有病還有病,咁人地係男定係女?

define咗係病人咁就已經唔係二元
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞