日經:Switch最大的敵人是不吸取教訓的任天堂自身

189 回覆
21 Like 2 Dislike
Switch 咁獨特都比人挑剔
手提遊戲機又無其他選擇,咁都有得嘈
兩千幾蚊有晒平板桌上加兩個獨立手掣
老任咁有誠意,唔買唔通等佢執笠先買咩
利申:Gameboy Color 用家,今次想買
講真, PS4 出個時咪一樣冇勁game 護航, 一年半載最後又係個個買

Switch 一年後實有比卡超, 成步堂, 妖表個d 獨家作拎番個市場

老任今次真係算係咁, 一部野屋企打又得, 出街打又得, 一雞兩味

利申: PS4 +3ds 玩家
任天堂剩係啲party game就屌死ps4同Xbox啦

一班fd上黎玩
開隻MARIO party 4個人一齊玩,
好過拎部ps4出黎打黎打去得fifa同winning啲運動game可以多人玩

今時今日仲屌畫質?傻撚咗咩
手機game都大把人俾錢課,跟住隊玩

PS4 就咁數都有幾隻 4 打 game 啦
Towerfall
The Gauntlet
Magicka
Alienation
Helldivers
Sports Friends

over cook 唔知有冇記錯

最弊行貨搞到成PAT屎咁呢... 好事柒做
插左咁多年旗
搵反斗城 AEON合作搞首發咪算囉
由得出面D街鋪亂來
食完一堆骨個價拍得住PS4 PRO
有無獨佔既DQ/MH?
有牧場物語
有牧場物語就夠

屌未打晒就覆咗
居然仲有人對老任有期望, 咩野搵藍海

你睇老任點對待pokemon go就知呢班友等收皮啦

如果係識搞, PKG已經賺到笑

岩岩推出果種瘋狂程度真係

呢隻同老任關係認真唔大
佢隻MARIO真係親生仔喇

所以話任天堂幾蠢 個陣全世界都講緊佢
但又唔整多啲support發大佢黎搞
反而慢慢更新 而家冇哂人玩

無game玩手指?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞