日經:Switch最大的敵人是不吸取教訓的任天堂自身

189 回覆
21 Like 2 Dislike
欠缺遊戲性 畫面好唔得PS2幾多 買黎做咩

portable 你想畫質有幾好呢?
除咗更強嘅Pascal 架構CPU 我諗冇一粒係比佢而加嗰粒更好

PSV 都靚過PS2
Switch 肯定靚過PSV
一向
食老本不在話下
屌畫面質素真係

因住比班任豚遊戲設計師咬你呀

除咗更強嘅Pascal 架構CPU 我諗冇一粒係比佢而加嗰粒更好

PSV 都靚過PS2

psv =ps2.5
咁switch最多都係ps2.8, ps3已經已經有1080p

PSV 都靚過PS2

psv =ps2.5
咁switch最多都係ps2.8, ps3已經已經有1080p

ps3部機1080p有撚用, 大部份game都出唔到1080p

PSV 都靚過PS2

psv =ps2.5

ps3部機1080p有撚用, 大部份game都出唔到1080p

果時啱啱進入hd年代咋
以前覺得佢隻wii好好玩
可以郁黎郁去
E家仲有咩機玩體感?

psv =ps2.5

果時啱啱進入hd年代咋

PS3 GTA5都係行720P
以前覺得佢隻wii好好玩
可以郁黎郁去
E家仲有咩機玩體感?

ps3都有體感

psv =ps2.5

果時啱啱進入hd年代咋

記得以前sony宣傳話部ps3可以模擬地球
成部超級電腦咁
諗返起得啖笑
我寫包單switch一定大賣啦

老任鐘意俾錢搞啲新嘅遊玩技術同控制方式,多過俾錢推高畫質

依家好HIT嘅VR,20年前老任咪有部Virtual Boy囉
https://zh.wikipedia.org/wiki/Virtual_Boy

藍海一成功會賣多好多倍,易過鬥紅海同SONY燒錢鬥畫面
觸控式遊戲機NDS鬥贏咗純高畫質嘅PSP,連帶3DS都贏過PSV
體感操控嘅WII賣咗1億部,主導第7世代遊戲機,大幅領先PS3同XB360

咁WIIU呢
老任D創意又唔見佢呢部大賣

藍海必然開發到咩
Virtual Boy咪前衛得濟,炒到應一應囉
賺兩部(NDS,WII),輸一部(WII U)有幾奇

老任錢多慢慢試,基本上佢幾部有部成功己經得

無3A大作出,部機識飛天都無用
要玩3a 大作都唔係switch 度玩啦
好多買得switch 嘅人都唔係得一部console

PSV 都靚過PS2

psv =ps2.5

ps3 有1080p , 不過好多game 開出黎其實得720 p
呢個post又係任豚大戰罪大打手

果時啱啱進入hd年代咋

記得以前sony宣傳話部ps3可以模擬地球
成部超級電腦咁
諗返起得啖笑

其實PS3 粒cpu真係有超級電腦級數,有超級電腦用
不過架構太複雜,玩死班designer
為了宣傳PS3處理器Cell的強大性能,久多在演講中曾提到,“世界中の何億世帯もの家庭がつながれば、地球シミュレータの何萬倍、何十萬倍のパワーを生み出せる”地球シミュレータ。”根據演講全文的內容,意思大概是說當足夠數量的Cell處理器串聯在一起,就可以達到甚至超過“地球模擬器”的性能。然而這段文字當時被斷章取義地理解為“PS3的性能足以模擬地球”,然而很多跨平台遊戲上,PS3畫質及幀數卻明顯不如Xbox360,“模擬地球” 一詞也就帶上了濃厚的諷刺意味。

PSV 都靚過PS2

psv =ps2.5

ps3 有1080p , 不過好多game 開出黎其實得720 p

當年隻crysis2/3係ps3好似係行1080p?
我記得啲畫質對比起gta5 有過之而無不及
老任啲濕鳩畫面睇見都唔開胃 部3ds柒到,想買黎玩芒亨都買唔落

起撚哂狗牙
轟龍變左數碼暴龍
任天堂剩係啲party game就屌死ps4同Xbox啦

一班fd上黎玩
開隻MARIO party 4個人一齊玩,
好過拎部ps4出黎打黎打去得fifa同winning啲運動game可以多人玩

今時今日仲屌畫質?傻撚咗咩
手機game都大把人俾錢課,跟住隊玩
我之前玩過ps3有ps4
我記得當初換機嗰陣,除左部機新d介面唔同左,畫面靚左,其他野都好似唔大分別

宜家任天堂出switch我又有興趣買,因為覺得佢d game會同ps4唔同,宜家ps4 d game黎黎去去都係咁冇乜突破,反而想玩番mario
其實我想當ns手提機咁玩
但一睇到話手提機模式玩zelda玩得3粒鐘
都係等ns2.0先
任天堂剩係啲party game就屌死ps4同Xbox啦

一班fd上黎玩
開隻MARIO party 4個人一齊玩,
好過拎部ps4出黎打黎打去得fifa同winning啲運動game可以多人玩

今時今日仲屌畫質?傻撚咗咩
手機game都大把人俾錢課,跟住隊玩

D課金game真係隊死左好多遊戲
冇創意冇技術冇畫面,一尾喺度㩒㩒㩒
老實講Mario run 真係手機遊戲界清泉
玩落去就覺得佢的確有用心整,咁耐以黎一個bug我都冇中過,crash 都未試過
78蚊買個小遊戲係有d貴,但都帶比我唔少歡樂
講起3ds online store真係最垃圾
開game唔會通知有更新
仲要自己入去換個更新檔出黎
日本經濟新聞網係唔係即是大陸人開既偽日本網?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞