喺日本讀緊高中,你問我盡答

1001 回覆
1065 Like 54 Dislike
咁你發現左咩潛規則
交換生係去幾耐? 1年?
日本學生係咪好興禮拜六日放假都著校服出街
冇得出街食?
依加高3?
返香港仲會唔會考dse?
我宜家高二,英文教學程度大概係中三-中四左右
佢哋唔會主動問我點做題目,但係樂意同我用英文溝通
我性格比較古靈精怪好多表情,所以佢哋覺得我好搞笑一睇我表情就知我想表達啲乜
所以同我都好close
頭幾日已經問我有無男朋友、女仔會開玩笑可唔可以揸你個胸
但係基本嘅尊重一定有
唔該前唔該後

多謝支持我會開始影多啲相出吓po
我日本U畢業,March!易到冇人有,冇人讀書!
睇字都已經覺得好青春啦
btw圖呢
在留卡係寫留學,去唱K或者買乜飛乜飛可以當學生證用
lm
咁你上堂要講英文嘅時候老師會唔會聽唔明?之前去日本旅行問路,啲人好似聽唔明咁,佢地答嗰陣啲英文都好濃日本口音
日本女仔係咪普遍靚過 可愛過 大波過香港女仔?
性格上係咪温柔怕醜啲?定只係做戲 內裏仲恐怖?
体你老母
好多漫畫表白都用「請和我以結婚為前提交往」
只係唔想大家畀漫畫呃啫
日文漢字黎 笑左
我學校好多外國人同混血兒,全部都好受歡迎
運動祭好唔好玩?
女學生嘅便當係咪都好靚?同埋係咪真係會互相比較便當嘅可愛度?
女子力係咪真係好重要?
暫時最鍾意食日本啲咩?
你會鍾意喺日本讀書多啲定香港讀書多啲?
日本讀書咁低水平又無英文讀黎把鬼?
你英文考試係咪可以屈佢哋機做學霸?
我學校嘅英文老師大部分有留學背景,英文幾好
同學好多日本口音好重我真係聽唔明
咁你探討左有咩黑暗面,潛規則,同埋係咪真係人人講得咁好?
中學有發過下夢學日文去閑本高中讀書
但發下就算
雖然而家算係完左半個夢
利申:等緊日本大學公布合唔合格
即係佢地英文程度差香港同年紀 2 ,3 年到 ? 同埋讀寫好過oral ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞