喺日本讀緊高中,你問我盡答

1001 回覆
1065 Like 54 Dislike
對比起香港呢d 真係算好少事
睇樓主對答似係香港讀international school或者名校個d
http://i-radio.fm/
朋友介紹 介紹音樂為主
有無打算放假去其他城市玩?
難得去到日本讀書唔好浪費假期返香港
一年學費幾多?
追加想知日本係咪好多痴漢,社會風氣點樣?自殺率咁高同欺凌文化有無關?
我本身都好想了解日本人底果一浸到底係點樣,覺得絲打你做緊既野好有意思
有好朋友未?(即係會成日一齊返學放學食飯行街
睇唔出
host mom都話我個樣好似日本人
日本高中生會唔會上連登?
讀書拼搏完一番落堂後就去部活繼續拼搏到7 8點
佢哋應該係考緊試
日本學校好多考試 一年4-5次甚或更多
小妹喺香港讀普通中文中學,失敬失敬
多謝你對我有咁嘅印象
連登日本妹 無圖你話你係杜拜讀緊中學都得啦
btw好多厹
明白,謝
聖誕假會去大分,喺朋友屋企過夜順便玩幾日
個計劃host family、三餐、機票、學費之類計埋10萬左右
你將來考咩試 斷估你唔會考dse嫁啦
校園祭係咪好似動漫咁樣 咁多野可以玩定係點?
想問樓主係邊間機構join exchange?
想問如果去日本讀大學喺香港邊間搞好啲 同要儲幾錢?
樓主喺香港係咪有一定日文程度先去?
日本高中係咪好多宅男?
你個名套野我好中意
多謝樓主咁認真覆皮已正
咁你會唔會想係日本定居?
你先得個17歲,出到嚟做野先講啦
日本妹係咪鍾意整短條裙
之前見過好多中國人去日本高中exchange估唔到香港都有

樓主會考咩試入u?
因為自己未太深入了解日本文化,問咗一問host mom。
癡漢係真係有的,我就未遇過。但係文化祭期間老師有提醒我哋注意安全。因為去年有奇怪嘅男人入嚟撩同學仔傾偈。
host mom話自殺率同欺凌關係有但唔大。大部分自殺嘅人士都係在職人士,因爲工作壓力之類而跳軌自殺。自己認為呢班人喺職場不受重視,覺得自己好渺小,所以至揀喺繁忙時段跳軌,想喺死嗰一刻感受最後一次嘅關注。
而欺凌職場都有,不過大多係學生,佢哋自殺率無咁高,大多都只係唔返學。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞