喺日本讀緊高中,你問我盡答

1001 回覆
1065 Like 54 Dislike
我都好想去日本留學 但奈何日文完全唔得
樓主要好好珍惜呢個機會啊

話說日校男仔D頭髮係咪真係好似動漫咁留到好長
點解成日見佢地去主題公園玩會著住自已套校服同揹埋書包?
仲有點解日本女仔好多都有虎牙?
樓主屋企人係咪開鋪頭? 係商場
加油
日本學生妹係咪好開放? 大把一早破晒處? 對性係咪都無乜所謂?
睇黎你對日本了解太少
佢哋呢種叫做 「以心伝心」
即係好似拒絕人都唔會直接拒絕
希望人哋明白自己嘅心意
其實日本呢個民族就係咁樣
你又唔可以話佢係假
佢哋呢啲唔算係咩表面功夫
係民族性質

利伸:喺日本住咗12年 拿埋永住 而家喺秘魯旅行緊
見樓主好好人咁詳細答左我 特登回多次 樓主自己小心d 自己一個人係外地 唔知日本叫唔叫安全 之前去日本見到有d板係貼住通緝令

題外話
最好都係好似上面d巴打咁講
想了解日本更多既其他巴打自己留tg
你留既話應該真係好多厹
點解入學校之前要換鞋?
做咩仲唔訓既?
都有接觸過00頭嘅人,其實冇咁嘢,唔會歧視嘅,自己都只係90尾 再後生d就唔識了

你真係好有禮貌,原諒我係咁講,因為生活上好少遇到d重禮嘅人
仲有請問下日本唔同地方之間嘅物價差異大唔大?
例如東京同你住緊個度比
有無比人叫拍av?
マジ?
チョット信じられないんですよね( ゚д゚)
好青春 其實一年10萬包哂唔算貴 不過我都好想試呢種學校生活 好似好開心
追哂成個post 樓主講野真係好成熟 仲答得好詳細
諗番自己17歲仲on99咁
Btw好好珍惜呢一年時間 等你再share多啲日本文化比我地睇
係香港果時係米係大埔讀書?
Lm
好多想問嘅問題比人問咗

btw樓主許嗰邊加油呀
咩條件先過到去
Eg 學歷 語文能力
同埋係咪要有30萬係戶口至過到去?
有無俾人集體欺凌?
樓主對答成熟穩重 但又帶有年輕人既真誠
行動能力高 觀察力仔細 有批評思考
大部分00後
況且係17歲呢d年紀既女仔通常仲係忙於做mk妹
加油 你非池中物
樓主好叻女,我17歲個時仲係舊飯咁,而你已經咁叻女,咁獨立
祝你係日本呢段時間開開心心,平時睇得多動漫,好向往日本啲中學生活,好似好多姿多彩,淨係文化祭都好好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞