喺日本讀緊高中,你問我盡答

1001 回覆
1065 Like 54 Dislike
我無睇日常
好少睇動漫
日本妹對香港中學生有冇興趣,有冇咩途徑可以識到
我有n4日文程度,01年出世,有冇介紹下
我身邊無見過出櫃嘅人
宜家對呢啲特別性取向嘅人應該接受好多
host mom都話佢幾年前開始慢慢接受呢班人
好少學校畀 我學校唔畀
有冇同學係idol?
加油樓主 好欣賞你有呢種勇氣 説服左屋企人2年都唔比我去個邊留學 本身自己都好鍾意研究日本歷史依家係澳洲讀緊Hospitality 我想問下依家日本既旅遊業興唔興盛
邊度可以買到正規JK校服?
講咗咁耐都淨係圍繞吃喝玩樂呢啲話題
我反而想知樓主有冇感受到平時小規模嘅地震?
日本人對地震係咪已經冇乜感覺,定係少少震都會好驚青?
地震演習又會幾耐做一次?
好想奶佢棚煙屎牙
覆錯
多唔多大陸人讀?
Lm
係㗎
我有次是但揾兩間有搞文化祭都要check卷
有冇話點先知要唔要門票架
同我睇劇既擺設一模一樣 感覺好舒適 好羨慕
由細到大都好想去日本住 (大個左我知現實係兩回事)
我諗我當時就算有錢有機會去都唔夠膽好似樓主咁周圍同人傾計
樓主要加油 好好珍惜
樓主會唔會考慮開個ig更新下係日本嘅高中生活
好青春
踩下d熱門post,又可以霸到個位企高地
好勁
我依加先知香港中學生都有exchange
同埋你打野好成熟,好過好多大

想問日本人有幾多成係肥
好似普遍都係瘦瘦地,因為食野健康同做運動?
你話日本中學生好迷韓流,咁佢地打扮係咪好似香港啲偽韓咁?
之前去日本見啲人打扮都好靚,好有日本style,casual得黎又襯過,同埋會化妝,唔似香港人會短褲踏拖出街
你果度有冇人行原宿style?
有冇移民住你果區?
日本學生普遍有咩夢想/目標?係咪都係好聽父母話,操卷考試咁?
你會幾時番香港?番黎係咪要defer一年?

多謝解答
佢地英文係咪好廢
其實係咪會用左兩年時間?
香港9月開學
但日本4月先開
咁變左要下多年9月先再讀返?
樓主有幸入U
記得去 exchange
我再學好少少日文再試下先 多謝你既建議
可以share 多啲日常相嗎?
功課,學校操場,附近環境,野食etc
可唔可以淨係影套jk服睇下
體育運動有冇分社
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞