大專 Notebook Ownership 2018 (5)

666 回覆
6 Like 1 Dislike
介唔介意影下點lag
我都係i5 聯想SSD
我嗰部i7冇事
電話睇唔到你個gif
我i5 好似冇你個問題
我比較edge chrome
Chrome 又好似有d lag
但如果部機冇其他問題 我覺得只係chrome 問題
我尋日踩上senco,佢話派緊24-25號買既,我27號先買mbp 13”, tb, 512gb要等到下星期中
點解你會咁...
我嗰部開住35個tabs 都唔會lag...
大家有冇用防毒? 諗緊買唔買埋卡巴斯基
係i5 8gb ram
啱啱update 咗,我估佢啱啱update 完有啲嘢要load
一開始有啲lag,但過咗陣就無嘢
你俾佢睇個chrome 就換到機?
係的話我都去問下
睇下換唔換到
啱啱發現個mon 有啲keyboard 印
雖然依家都仲抺得走,但驚佢印得耐會抺唔甩
有無一勞永逸嘅解決方法
btw 你地個chrome 有無gesture 功能
即係好似edge 咁兩隻手指左右掃可以上一頁/下一頁
我都想要 有冇得set?
其實得覺得chrome 唔係咁好用 又食ram
但ms browser 又垃圾
其實edge OK好用,係extensions 少
最大嘅問題係用慣chrome 啲嘢同步晒 點轉其他browser
有少少 唔知有冇你咁勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞