大專 Notebook Ownership 2018 (5)

666 回覆
6 Like 1 Dislike
差唔多啦
咁快玩XTU?
玩埋throttlestop
調低左0.1v
有無x1c 6gen i5 嘅巴打裝到XTU
裝親佢都話唔support 我部device
唔好意思 想問下有無讀cs巴打
如果買部mbp 13inch without touchbar夠唔夠返學做assignment用
如果新mba又得唔得

利申 喺澳洲讀 唔知有咩requirements 唔知洗唔洗/用咩coding
throttlestop
究竟你部係邊款330s
兩個星期最快
用throttlestop undervolt 完,有咩辦法知佢work 唔work
就咁-100mV offset voltage 然後ok,save
但係唔肯定佢有無真係降到電壓

BTW 有無x1c 8250u 嘅巴打share 下降到幾多volt
可以用cpuz cross check個core vid
其實你undervolt都係想降溫+慳電
你睇apply前同後full load個溫度分別就知 (用cpuz benchmark)
btw, 㩒完save要再㩒turn on先work
我都係澳洲CS 今個SEM GRAD 你邊間?
好多人用舊款mbp都夠做 通常D人投訴8GB RAM唔夠 所以勸你加夠16/32費事第日後悔
同埋dual-core唔係太future proof 最好諗清楚 話哂你而家先開始讀
放 全新MacBookPro with Touch Bar,13寸,2017太空灰256GB,3.1GHz雙核心Intel Core5

有單全新未開封,蘇寧買,2018年11月出貨

Tg: https://t.me/a38000
$12000
2核心賣12K
原價賣緊$13888
adelaide
打爆16gb好貴..
同埋佢本身得雙核升上16gb好似唔係好值咁
可能我過幾年grad就會心郁郁想轉四核新機
終於拎左部t480s
想問係咪要check下ssd有冇伏?
同埋MBA同macbook一樣用Core M,好易thermal throttle
你幾時買架? 唉我都買咗330s成兩個月仲未知幾時有得攞
我9月尾左右買 應該年尾有掛
死得啦 雙11 都可能拖多成個月 早知唔鬼買, 平嘢冇好屌你老母
巴打你幾時訂架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞