大專 Notebook Ownership 2018 (5)

666 回覆
6 Like 1 Dislike
唔明咩嘢?
咁我同你都係遲買,但我又早拎貨,照計我應該同你差唔多,所以我懷疑係鴻門宴,有伏
都冇得驚甘多架啦你
我岩岩睇返,原來我只係遲你一日買 ,我成日以為係近27 28先買
等睇攞機報告
唔得閒
遲啲
仆街,部notebook漏光,換機要等成個月
岩岩收到email話要12月先拎得
咩機?
想出部機 文書 睇片 畫cad ies
有冇咩介紹
Dell HP Lenovo
T480 lenovo delay到12月先拎得佢問我仲要唔要
本來諗住睇下部新mba 幾錢同spec先諗買唔買shitty 舊mba $6,688 ...

點知開完個press就收左皮
old mba = trash
new mba keyboard仲打到字?
嗰mon好好多
對眼好重要
好似無update新mpa幾錢
考慮緊新mba定mbp既可以睇

個人覺得真係趁仲有notebook ownership 買番pro好過
當都係用256gb
平二千幾買air既代價係
cpu 由4c8t變2c4t 仲要係低電壓版
1條touch bar (呢個睇你點睇 個人覺得有好過冇)
mon 次一等 (冇咁光同d色冇咁靚)
graphic card 應該廢一倍 想打下機都好吃力
少兩個thunderbolt 3 usb 位
少一個thunderbolt 3 dongle/printer (即係notebook ownership 送既所有野)

minor d 既有
bluetooth 5.0>4.2
跟機差電61w>30w

好處都有既
就係輕左0.12kg
同埋多2-3個鐘電量

個人覺得二千幾蚊 唔值
其實主要係新mba 定價太貴
搞到唔上唔落咁
我因為揀嚟揀去都冇岩,所以我會等
唔要佢,趁下個月Black Friday喺美國買可能仲快
新一代MBA用果粒U唔係超低電壓咁簡單,根本就同macbook一樣係用core M(由8代開始一樣叫i5/i7去誤導人 ),thermal throttle好勁下
另係咪終於肯唔再用TN mon轉做IPS?
睇官網係IPS
佢仲未cut走舊嗰部垃圾
想令新air睇落好似好抵買?
有無巴打試過refund?部機有問題 換貨要等成個月
要點check 機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞