「大麻撚入」到底食完大麻嘅具體感覺係點?

367 回覆
83 Like 126 Dislike
就好難控制人地適量使用
點解要為左娛樂去令到社會再多啲意外發生?

以上哩個觀點我無法同意
退一百步諗

點解要為左娛樂令吸煙合法,令社會咁多人受害
點解要為左娛樂令酒精合法,年中幾多人控制唔到飲醉酒,醉酒駕駛死人每年都有。
點解要為仲有足夠數量嘅化石燃料去改用核能,
切爾諾貝爾同福島仲唔夠例子?

文明社會係容許自由意志,你有權選擇,
但你嘅每一個選擇唔係單單為自己負責,亦要為他人負責。
你飲左酒揸車撞死人,你要負責。
政府嘅角色唔應該所有嘢都禁,
應該權衡輕重同相信人民係有能力選擇。
白粉因為毒性會上癮,會有幻覺,
一掂就唔係話斷就斷,禁係應該。
煙同酒上癮程度無咁高,唔係一包就會上癮,
再加上背後利益鏈問題,難禁係理解到。

至於點先係適量,你有無見過煙民食煙食到嘔?
佢地都OD左架,有無人會報?飲酒猝死都報到厭啦
合法左就無人會理。
咩都禁的話,一般西藥如必理痛都可以OD食死人,都要禁埋?咁仲極端過中共拍得住北泡
大麻冇OD,即係食幾多都唔會死/即刻死/一陣死
去到某一個點就係極限食幾多都係咁
加拿大大麻周三起合法化,「休閒類大麻」在加拿大正式獲法律認可,只要是持聯邦政府許可證的廠商生產的,就可以合法出售和購買,成為全球可合法購買大麻的最大國家。
周三起,加拿大人只要年滿19歲,就可以到全國111間合法大麻商店購買大麻,其中艾伯塔省(Alberta)及魁北克省(Quebec)更將年齡限制降至18歲。
我唔係駁你,我係話俾你知
我唔係唔信你食過,食過唔代表啲乜
有人未夠十歲開始食到今日都未見得有代表性

不過未食過就一定冇感受過講都多舊魚
Btw大麻冇乜好講,點返碌先啦
食大麻好撚謹慎冷靜淆底㗎
食飽飯之後跳樓都唔少啦
食小小 好撚正 進入全新國度
試過smoke 太多好似鋼鍊入左真理之門咁

但適量個人會好開心 做咩都特別正
每一下心跳都好似feel到d血點走勻全身
細細聲都好似重bass咁

好想再去荷蘭
加拿大歡迎大家
冇感覺,好似飲酒咁
外國食
重咗
背脊有股暖流
覺得乜都好好笑 笑到面都攰埋
發現笑到面攰呢件事已經好撚好笑
然後瘋狂同fd 9up fd又瘋狂同我9up
乜都會笑一餐
就算踩屎都會笑
其實好睇吸食果個人既心情,任何野都有有害同有益既地方
咪同飲醉差唔多
樓上既大部分感覺我飲酒都有 點解要weed
好似中左月讀咁
會經歷到千分之一秒既feel
睇d笑片會笑到仆街
好想知Stone左同醉咗有咩分別
成日飲酒但係未隊過草
飲酒你人會唔清醒 可能會好放 無啦啦做痴線野
隊草 其實你個人仲知道周圍發生緊咩事
不過可能唔記得上幾分鐘既事之類

姐係打比喻 你飲完酒可能會強吻個fd 同個fd表白 但隊草 你唔會 因為你仲識考慮個後果

同埋隊草 你真係有必要集中 清醒既時候
你都會醒到

利申 少食 食兩三啖 已經到頂 想嘔
Stone左 係你知道 記得發生緊咩事 但你係當下完全唔想理 唔想郁 類似咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞