我夠膽講, 如果今次香港人肯再企出黎反抗係羸硬!

1001 回覆
5517 Like 172 Dislike
想問你堅持左幾耐, 知唔知咩叫心灰意冷 ?
走返上條街先講啦香港人!!
唔可以再頹落去!!
推推推
推到人討論未呀鍵戰
衰啲都要講,根本就得美國甚至全世界出手導致中共滅亡,香港先至有得救。因為清醒嘅人(就算計埋泛民黃絲)只係佔極少數,完全冇可能只靠哩班小眾就可以光復香港。
從人數方面分析,後生一輩中00後一係比人洗晒腦,一係就新移民或其後代,完全冇期望可言。中壯年以至老年嘅,唔好意思講句,大部分都唔會出黎幫手。當中窮嘅根本上全部都藍絲或者新移民黎,中產以至有錢佬就一向離晒地,知咩事嘅一係就已經PLAN定點走,見到勢色唔對路就會冇晒影,一係就等死唔在乎,剩番嘅就愛國人士。只有8、90後哩一批先算較為清醒,加埋其餘世代嘅清醒者,估計亦都冇全港五分之一人口。
而係班較為清醒嘅人之中,會行動嘅人數實際多少都成疑。當中黃絲有幾多人會出黎?大部分人原先已經係和理非非,再經過雨革一役後更加心灰意冷,連出都唔會出,純粹只係一班鍵盤戰士,得閒like下facebook毒果就當做咗野。而本土/港獨派亦唔使多講,原先已經係極少數派系,從當日選舉錯估形勢巳可見,選舉後內部分裂同被港共打壓, 現今可以用過街老鼠黎到形容,可以話已經收皮。而已經宣佈退出社運嘅熱狗亦唔使多講,垃圾中嘅垃圾,不外乎都係會摟撚住啲課金同陳雲根條撚過世。就咁睇人數已經少之又少,真係可以講句收皮啦阿哥!
就算你話黄絲港豬覺醒,雨革時咁上下人數出咗黎,甚至更多,但講戰鬥力同影響力方面,亦係不堪入目嘅。首先打仗、抗爭就要有人出黎帶頭行動,指揮大局又好,作為精神支柱都好。咁究竟要揾邊個呢?如上述所言,本土/港獨已無號召力,泛民亦唔會比佢地擔大旗,而泛民出名口號式抗爭,到咗今時今日"覺得唔掂都唔會反對"就知,泛民做大台都只會流於靜坐、絕食、叫口號嘅局面,唔使指意佢地帶頭衝。群龍無首之下,仲要面對港共比雨革果陣更強嘅陣容,可以話毫無勝算可言。港共警犬已經吸收咗之前雨革同魚革嘅群眾運動經驗,近年請咗大量藍絲同毅進仔入去,實行同你人海鬥人海,裝備上亦加添咗催淚水、水炮車、音波功等新式武器,就咁睇都知港共已經贏晒,仲未計鳩鐵同港珠澳大橋運班解放軍入黎,我地班蟻民點同中共架fc鬥?
所以都係果句,香港已死,根本就無得救。兩登都以為自己好大影響力,其實只係一班極少數人士,唔好係到發夢啦。依家只係期望trumptrump會出手打尻中共,而我相信香港亦無法避免,會成為一片焦土,同中共摟炒。
上次係目標目確

今次林鄭扮下嘢話再諮詢/減少填海面積

班友已經收貨啦
好似國教咁
推推推
企出黎有咩做?
一盤散沙 各懷鬼胎⋯⋯
00後有得救
情況再差嘅再港豬都會不滿
經過一次
唔會再理左膠
成事不足 敗事有餘
勇武果班比人政治抽算
個個劃清界線 驚瀨屎上身
10月14日 下午3點 出咗嚟先 講多無謂 我會去

全家總動員
遲d我會開始設計同印單張,貼遍全港,講下人工島,dq,剝奪政治權利終身,單程證,中聯辦操控香港...有冇人幫手設計 最好用最少嘅文字表達到最中point嘅嘢,好少人會特登停喺到睇

我真喺忍唔撚住,雨革忍撚到而家連講咗d中國唔鍾意聽嘅說話都可以剝奪政治權利終身,屌你老母,呢度喺香港,唔喺支那呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞