我夠膽講, 如果今次香港人肯再企出黎反抗係羸硬!

1001 回覆
5517 Like 172 Dislike
大家都只係因為之前既失敗所以先好絕望好灰咩都唔做
但依家又到左大家必須要企出黎既時候
而且今次好唔同
各方向都慢慢開始蘊釀緊大事發生

除左中美打緊
之前既各方相繼出聲指責香港拒簽英國記者護照
再到依家美國出到口質疑香港既自治, 仲提及到香港政策法
各界一聽到香港政策法都開始動搖

如果今次香港人肯再企出黎
香港政府根本唔敢再強硬攻擊出黎示威既人
因為美國同世界已經注意住中國同香港呢個地方
係呢個敏感時刻係無可能再做啲過激既行為
美國係會有藉口出手干預

今次成功, 固然之可以推倒東大嶼送錢計劃, 亦可以為以後既民主, 政治打返支強心針
就算不幸再次被打壓失敗, 香港政府打壓示威者既行為,都足夠比世界各國睇到香港已經無左各種自由
最重要係,就算失敗都比到藉口美國出手,依家美國差既只係一個明確既藉口去出手
呢個時間再有大件事發生將會一發不可收拾

各政商界都已經因為美國提香港政策法而動搖
隨時有可能會幫手伕促成件事

最大問題只係大家仲肯唔肯企出黎
只要企出黎就已經羸左
大家仲有冇呢個心去為左香港既未來而企出黎
外國壓迫再加上香港政府既惡策推出,唯一既機會已經出現,以後好可能再無咁好既機會,惡策推出迫到香港人出黎既同時係中共最大既危機最弱既時候

係唯一可以再燃起香港人希望既時機
Push
有少少心動
你認為我地應該做啲咩?
Pish
今次真係天時地利人和
只欠東風 冇領頭人
想念天琦了
Lm
問題係邊個人帶頭先會推得郁成個運動?
講到尾都係貪生怕死想有人出黎帶頭 你班連登仔就出事唔關你事
事實係 帶頭果個要有一定份量 號召力 影響力
有post 講星期日左膠遊行
我講既都係事實
又係到放負面思想
你好唔想大家出黎?
點解?
立場顯而易見

政府今次仲夠膽拉?
美國已經明明白白提埋上次秋後算帳拉人既事
仲夠膽拉人黎比藉口美國出手?
你咪拉囉
坐一坐監換美國出手
換香港既未來
之後出返黎呼吸既係自由既空氣
無鎗無炮就收皮
不了,要努力返工💪🏻,賺多d錢交稅
悶唔撚悶啊
鴕鳥式自嘲
表面玩假膠 實情係自己真係唔敢企出黎
周日大遊行 (左膠舉辦)
https://lih.kg/857692
你真係冇改錯名
有左膠去我就不了
咁唔通我地一個普通毒撚行出嚟有人跟咩?
整返個和理非集會
比機會勇武既衝
支拿 隨時出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞