[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(15) Patch4.4狂亂之前奏曲

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
俾人釣到魚,決定唔覆個邊
人在日本無機會睇post
ノ = 揮手(象形)
NM = 野外fate d mob
xxxx PT = 隊伍
NM沸き = 刷NM出黎(NM有出現條件&重生時間)
横毆り歡迎 = 可以圍毆打某D怪(尤其刷稀有NM要打好高EL既怪),唔同PT打同一隻都得

果d nm係咪有情報知大約幾點出?
除非新島完全唔知,如果唔係通常有人記低上次擊殺時間
通常都係係shout頻問すいませんがNM情報はありませんか

擊殺+2小時通常可以刷到出黎
但某d NM要特定條件 (女王要灼熱波,冰狼要吹雪之類)

把武器+2完之後要點先強化到?係咪要解17el果個任先強化到?
https://www.dopr.net/ff14playguide/EW
有齊

主要係用野升升升,然後有時要用NM掉落既素材升

第一個島唔係去到20el咩?點解有d人2x el仲留係個島到?
有d人過左20EL都未打齊材料,或者想整第二/三/四/五把

或者解手帳(手帳會俾好多exp你,根據你EL(例如已經升到40)
就算sync左做20EL,都會俾40EL既手帳經濟俾你

想問下手帳最尾果兩個要打咩怪?
元素怪 要睇天氣出

除非新島完全唔知,如果唔係通常有人記低上次擊殺時間
通常都係係shout頻問すいませんがNM情報はありませんか

擊殺+2小時通常可以刷到出黎
但某d NM要特定條件 (女王要灼熱波,冰狼要吹雪之類)

把武器+2完之後要點先強化到?係咪要解17el果個任先強化到?
https://www.dopr.net/ff14playguide/EW
有齊

第一個島唔係去到20el咩?點解有d人2x el仲留係個島到?

或者解手帳(手帳會俾好多exp你,根據你EL(例如已經升到40)

元素怪 要睇天氣出

咩網黎?我自己睇下唔洗下下問,麻煩你地
有齊

元素怪 要睇天氣出

咩網黎?我自己睇下唔洗下下問,麻煩你地
https://www.dopr.net/ff14playguide/Eureka-Anemos

唔係手帳最尾果兩個任,係尾三果個係打咩?
夜晚出既怪
夜晚先會出既怪 = UNDEAD系
通常手帳係去打20~21棺材

左邊個排
感覺到就快射megaflare
執緊頭post
執執執執完未呀
俾D時間早腸啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞