[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(15) Patch4.4狂亂之前奏曲

1001 回覆
9 Like 1 Dislike

呢個動作拉拉做出來個樣真係奸到出汁
買錯版本
買咗歐洲版STORMBLOOD 用唔到...........
你本身試玩版係咩版
重玩
如果新玩就轉歐洲Account 重玩
你係試玩升上正式版?
我記得買錯有得refund (未用任何key)
唔記得係咪得steam可以
想問下70lv打完4.0主線可以入個島到會變返1lv,果到有d可以強化既裝備洗唔洗拎果d水晶去強化?一件裝要50個水晶
禁地
AF裝強化完之後可以染色
但強度完全跟唔上目前水平
視乎你想唔想要染咗色的AF裝
(我個人覺得侍果套好靚)
純要強度的話可以唔駛強化

想問下70lv打完4.0主線可以入個島到會變返1lv,果到有d可以強化既裝備洗唔洗拎果d水晶去強化?一件裝要50個水晶
禁地

我最主要想整果把可以變身既武器
咁直接剩做禁地武就夠
但今次我唔係咁滿意
2.0 ZW, 3.0 AW 副屬數值係自己揀就算幾難都係自己選擇
今次HW 正仆街來玩隨機數字
點抽都唔會抽到自己滿意的結果
禁地

咁直接剩做禁地武就夠
但今次我唔係咁滿意
2.0 ZW, 3.0 AW 副屬數值係自己揀就算幾難都係自己選擇
[img]assets/faces/lm2/hate.gif[/img]

副屬數值係點?我剛剛先到70lv xd
禁地

咁直接剩做禁地武就夠
但今次我唔係咁滿意
[img]assets/faces/lm2/hate.gif[/img]

同埋想問把武器係一步一步升上去?
路過一問,有無人玩緊美服?可以join埋。
每個職都有個主屬性
例如黑魔係INT, 龍騎係STR

滿70級後強弱之分就睇裝備
每件裝都有ilv (item level)
同一個ilv 的同部位裝備(例如點數裝、零式裝)
佢地所附帶主屬數字係一樣
兩件裝之間的差異就係副屬.
例如Cri, Direct Hit, SS (Spell/skill Speed) 等等
積少成多
刻意配裝下就算2個同ilv 的角色都可以好大分別
係,一個個階段來做
目前係開放到ilv 385(同朱雀同級)
應該4.5會開放埋最後去到 405
(猜測、以往都係比零式武多5個ilv)

以下個人發洩

屌抽抽抽抽極都衰撚過朱雀整嚟托咩屌
已經開左條key
去到入code 先發現用唔到
古武每次都落後一個版
唔係為外觀真係狗也不屌
無錯真係為外觀
今次支白杖造型係綁住個人來燒幾咁令人興奮
禁地

咁直接剩做禁地武就夠
但今次我唔係咁滿意

同埋想問把武器係一步一步升上去?
係,一個個階段來做
目前係開放到ilv 385(同朱雀同級)
應該4.5會開放埋最後去到 405
(猜測、以往都係比零式武多5個ilv)

以下個人發洩

屌抽抽抽抽極都衰撚過朱雀整嚟托咩屌

大約了解,有d石係做任務送可以加強元素傷既,我想問下果d石係咪得做任有?
係 做禁斷之地既任務 每升到一定level就會有任務
石係指魔石的話
入手途徑太多不能盡錄
最簡單係打禁地開箱已經多到暈
每個禮拜打一次最新24人副本都可以拎到一粒
我諗諗下我誤會咗你講的野
如果你講禁地入面,故事會叫你收集「魔晶石」
隨禁地故事線會收集到5粒

第6粒要去到最新呢個Patch
打3個指定Fate 跌出來的Item 開放(非強制)
以Aegis 物價來講其中一件item スコル牙賣緊700-900 萬
基本上你玩完第一個島既劇情就有5粒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞