[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(15) Patch4.4狂亂之前奏曲

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
用pc都可以插ps4 手掣
要用哂兩邊要買哂兩邊pack無錯

買starter pack個邊可以入到game但玩唔到starter pack以外既內容(3.0 & 4.0) 你當係expansion pack
pc可以直插ps4手制玩
侍要有complete pack +某一職50lv

可以簡其他先 (暗黑,占星,機工,赤魔,侍要最少50之後/主線解到某個位之後先開放)

唔想排隊就坦補
savage係咪冇得玩farm
週限
咁咪打到2046都未齊裝
有保底機制,用書可以換裝

同埋如果有得係咁刷,邊拖到D人交月費
唔該哂答我嘅巴打
今晚返去試下先
解限前係一星期一書,書可以換野, 最多都係十幾星期 不過座騎無得換 Roll唔到就繼續打
玩補打零式已經好悶好攰
個個星期都係賭班DPS 唔出錯、夠輸出
是旦一個錯死咗
就算你完全No Miss 又救得起所有人
打到尾差1%就係某條友累街坊

同一樣野個個星期做,做咗7個星期都同第1個星期無分別
錯既野又係同樣錯,打的數字又同第一個星期一撚樣
你老味唔夠輸出打唔贏木人咪撚再入來累鳩人好唔撚好
入Gaia Ifrit啦,無鎖國又有香港公會,
可以in game密我或者其他人加你
Reg Dana (雞)
Cwksama Ifrit (雞)
Dante Sparta
Shibira Nan

職業的話玩自己鍾意既啦 因為有愛先會練得成
其實冇話咩失業唔失業 始終要睇個版本點改
有時今個版少人想組 但下個版又突然起飛
好似上個版占星術士失業 但今版突然佢又變左MOST WANTED
侍對上個版都比較少人組 但今版都起左飛斬爆曬D小強
然而最重要都係要識玩 打得好同唔好中間個表現可以差成2-3成

不過如果你唔打END GAME 8人副本的話其實強度同職業特性真係冇所謂

如果想升得快的話推薦玩劍術士起手 一來坦職 二來起手兩坦中最易玩
補都冇坦咁好升 加上平時打怪用坦冇咁易死

利申我都係手制撚
手制方面只要唔係起手就玩召喚士同學者我諗都唔算難既
佢手制有8頁 8 x 2可以用 加上如果係PC玩仲可以用到KEYBOARD HOTBAR
要用左邊8鍵就HOLD L2 右邊8鍵就HOLD R2
換頁係R1加↑↓→←OX口三角
或者仲可以SET L2→R2, R2→L2, 雙CLICK L2 同雙CLICK R2做指定一頁既其中一邊
基本上玩習慣左同KEYBOARD個手速真係差唔多
但如果要用手制玩既真係要D時間習慣個控制方式
主要係換目標 GCD中間換頁同走住打隻手要點GRIP個手制
目前多數職業都係去到2頁手制HOTBAR都玩得曬 係有時有D野要放去第3頁度用
但係召學仲要用多些少制黎控寵 放得多既可能有4頁
固定有樣野比街場好就係可以光明正大屌人打得低
係咩
我地成日有人叫唔好打咁快 細怪死太快會甩BUFF
唔該哂巴打
琴晚已經係ifrit ser開左隻劍術士黎試下
不過太攰開完隻人就瞓左
龍騎?
好似巴術士們都叫過 射少左粒豆豆
我都叫過 少左10點黑血就過場
我地有人專精侍 有咩唔明記得問
竟然有雞玩ff14
雞LM
我就係想反你
反了反了
想買PS4美版點樣做?係咪仲要買gift card入?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞