淘仔耳機集中討論(29) - 唔洗上淘寶 反而去深水埗?

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
我試左好多線
Ba pd4, Ps t-metal ,copper
Oc uex ,mk5 仲有好多
發現鍍銀線同含銀合金線最夾

淘線鍍銀線或者自己淘料整最抵玩
武滕都唔係好貴之麻,但唔值得用zsn度
用開 SE535
但用左好多年 隻野都老化
2000蚊筆直 換乜耳機好
聽開流行
試下 TFZ SECRET GARDEN
【锦瑟香也TFZ SECRET GARDEN动铁-03动铁监听耳机HIFI耳塞】http://m.uqlsi.top/h.3julf1V 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥787tb7VA9hv¥后到👉淘♂寳♀👈

唔該
想問埋香港會唔會有地方試到呢隻
我都想知 唔知右店有冇入
我都睇左呢隻野好耐
雙十一買 真係好抵咁
但咁貴既耳機 唔試
有d難落手
算係咁 外表唔錯 又有得玩啪啪制 幾抵玩
it03條線壞壞地想換線
有冇邊間推薦
筆直2-300
聽rock/edm多
弱水打手here
同廠215
215勁過ve6咁多冇得比
神圈同d垃圾國產鐵比
五鐵?有冇包膠
大佬們請問200-400左右邊隻比較好?
kz好多隻睇到一頭霧水
好多年前聽過tf10,有無取向係類似的
唔該哂
senhear v6 雙十一買大約折300人仔
2000港紙左右 星際有得試聽 諗住入手
tf10 嘅大峽谷人聲感好難類似
呢個好吸引!!! 但係淘寶搵唔到件野 有無LINK可以SHARE 唔該
少bass人聲向
可以約我試聽

Btw, 日本Eearphone賣緊嗰款弱水5鐵
調音同大陸兩個版本嚟, 我手頭嗰隻就係大陸版
要私add 客服先有 隱藏野黎
低音比v5 更好 dma有得試聽 賣緊26xx hkd
客服話v6 賣緊2299 人仔
問佢雙11 大約折幾錢 佢話三、四百 或者更多 佢都唔清楚
咁有無比較好分析力同音場的
所有耳機嘅版面都可以自己整 你想點搭都得
我之前整到個1+2超靚咁送比女朋友
https://item.taobao.com/item.htm?spm=2013.1.w4023-17233816045.7.12943a4dwgT5oD&id=559224132512

tf10我就冇聽過
但kz我覺得好聽嘅有zsr, ed16, es3
係呢幾隻
es3算音場大但高音一般
另外兩隻就全面好多,全部都好平均
係zsr係bass取向,ed16係人聲取向
thx回覆
另外見其他地方有講final design 隻 E2000/E3000
其實淘寶ED DIY耳機同果D所謂大廠GE入門耳機比係咪好好多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞