淘仔耳機集中討論(29) - 唔洗上淘寶 反而去深水埗?

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
有無耳機線推介
隻se315條線壞壞地
平平哋咪天華,肥瘦

畀多啲就銀線坊
有冇真無線耳機推介?
終於爬曬文 筆直1000左右
用電話Spotify 本身聽開215
考慮緊1+2
King pro
ex5 (港人巴打話停左產)

換線想線 天華6/7n
肥瘦巴打個條是咪都可以一戰

Za10
As10是咪唔好考慮
Ex5好正 唔見左
想試king pro 而家好似冇乜地方有得試
利申用緊兔334
覺得點
ex5買唔翻?
見淘寶仲有賣但唔係官方
今日一字排開試晒 (主觀覺得) 全系列應該係得 king pro 同 queen 分析力同 zs10, v80 同級。V80 d高音果然係強化得大誇張,聽完佢再試 kingpro,覺得 king pro 高音唔夠刺激 queen 就比 kingpro 人聲後少少,高音好d,但分析力無 kingpro 咁好,但好過 ex5。King pro 調音係幾順滑,人聲比 zs10 近,低頻都好過 zs10,音場無 v80 咁濶,我覺得佢個價偏貴。As10/ba10 就未試。

巴打你係邊到試?
未見過咁齊嘅tfz
其實king pro香港有得試
係黃金個頭
ok門口對出個間舖,可以係黃金入面上or樓梯上個度
不過價錢唔知香港平定上面張圖嘅日本平
未見過咁齊嘅tfz

yodobashi 吉祥寺,因為間野擺出黎比人試都係中下價野居多,其它貴野鎖起晒要問人攞覺得好煩費事,無聊得濟試下全系列 tfz 不過覺得而加d電器連鎖店,都係主推藍芽耳機,仲有成個 counter 專人攞真無線耳機比人試,有線入耳 demo 越縮越小。

英京有king pro試
cm耳機
無聽過其他
買左隻1+2送朋友
覺得人聲好貼 低音好夠 分析以呢個價位算好
同我自己用緊隻qdc海王星比都完全唔輸蝕
以呢個價錢黎講我覺得真係超值
仲有得加錢印自己鐘意既版面 好似整cm咁
普通印一印 刻個字 大約加100人仔
已打算賣左隻海王星等雙11買senhear 隻五單
Senhear 仲係3D打印出黎
上個月都入左隻1+2 一直用緊部老爺機fiio x1都係時候退休 依家有錢想入fiio m7 請問咁多位大佬1300以下仲有無其他更好既選擇
唔該巴打們
唔該巴打們

最衰瘦佬唔再入 ed16,呢隻1圈2鐵應該有 ex5 既質素,而且只係賣一舊水多dd。調音係 kz (zsr/zs6/zs10) 當中,高音屬比較正常,雖然都比 ex5 高音強d,但人聲整體算係滑,較為貼耳,帶d暖。低頻同 ex5 都一樣偏多dd。聲就無咁厚,但樂器清晰,配戴都幾舒服。

https://www.head-fi.org/showcase/kz-ed16.23179/reviews
我覺得zs10的音樂同人聲炒埋一碟 kingpro好過佢唔少
kingpro要換線先有番的中高音, 瘦佬/天華線都夠做
不過kingpro好撚易跌呀屌
我覺得zs10的音樂同人聲炒埋一碟 kingpro好過佢唔少
kingpro要換線先有番的中高音, 瘦佬/天華線都夠做
不過kingpro好撚易跌呀屌

ZS10 我都唔鐘意,調音好似死魚咁,人聲樂器各有各做,唔夠立體感,又無咩音樂感,同埋隻野鬼死咁大。Kingpro 我覺得調音似前 sony 中高階耳機 e.g. EX800ST,所以對我黎講係無勿驚喜。不過,我對耳應該係比 KZ d 耳機煲壞左,而家耳機如果無鐵既聲,梗係覺得高音差咁d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞