[PC/PS4] Warframe 戰甲神兵 交易/集中討論區 (8)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
ok 慳返唔打算
求其鳩撳轉咗張颶風海怪,仲要係同緊人賣呢張嗰陣轉到
慳返唔打算 x 2
尋日打咗第二關 班隊友戇鳩鳩咁 本來諗住完場走啦 點知佢start timer 拖我入第三關
於是就梗係掛機睇戲啦
打到一半已經係咁*****我
最後佢地打完送咗句fuck you 比我

原來要限時 唔怪之咁嬲啦
講得啱呀, 雖然話可以堆屍過, 但係遊戲體驗差到爆, 只係單純迫人哂時間, 睇我隻指揮官復活嘅時間仲多過我打嘅時間

同個on99嘅archwing一樣, 本身太空個遊戲體驗已經差(主觀意見), 都算, 佢仲夠膽死全部嘢要你再升過, 你辛苦練嘅warframe同武器係冇7用嘅, 連啲mod都係; 咁最多唔玩架啫, 都算, 點知啲支線任成日陰啲陰啲加場太空任

overall個問題係佢推新system嗰啲冇俾啲好處玩家, 一定要你由0開始
我尋日d隊友已經超越咗戇鳩既範圍...死都算仲要人救唔即死
見到700都仲未過1半已經閃得人
打咗2場已經放棄
好在獎勵唔係超正
用limbo單人打算啦
冇limbo, 我依家先打緊limbo個支線任
算啦1粒薯仔啫
主綫打exca咁佢都俾咗成年機會你升operator入去抽佢既 你要選擇死住咁過就無得怨

aw無可否認佢係出得差但係概念可接受
至於全部嘢要再升過
你打機/其他驚中途攞返嚟既嘢10居其9都要升過㗎喇...唔駛升咁你仲打嚟做乜
升完我又唔覺得無用喎...有時打平原2樣配合打得幾爽
新MAP話唔定又要用到佢...反正你升晒甲同武器..最後剩返就係D畜牲同AW
上面都有清話打後有機攞aw武器直接落地用添
眼見存貨有近成20粒果斷放棄
要合operator武器就要刷sentient core
要刷core就要打夜晚隻王
要打果隻王就要合operator武器

出咗咁耐打咗咁耐我都仲係用緊嗰把水槍
啫係我打咗把新手鎗, 咁我要由頭升佢好合理, 但我可以一邊用返舊嘢(主武/近戰), 一邊升佢, 咁升嘅過程我並唔係完全白紙
aw嘅問題係你冇任何舊嘢俾你support, 亦都冇任何捷徑俾你升, 你只可以好似玩個新ac咁由頭開始farm
呢類型嘅farm game, 好應該係愈farm愈易, 一嚟係你對遊戲嘅熟悉程度, 二嚟係你以前farm落嘅成果; 而aw就係無視哂你以前farm落嘅嘢, even加血加盾呢啲咁常用嘅mod都冇得share用
平原用aw飛係好爽, 有時可能好好打, 但如果我aw廢我可以照用返普通warframe mode嚟打, 一樣打到, 係慢啲啫, 咁起碼係有得揀, aw只係bonus, 但太空任係冇得揀
通常你哋帶邊隻warframe入去
我係求其帶犀牛係咁加防算
仲要差唔多指定要用果幾款狙擊槍,戰甲同專精去打夜晚果三隻王,完全唔想打
咁又唔係嘅, 始終一定有最快嘅方法嚟刷, 咁先顯得其他方法慢啫
唯有希望佢遲啲出多啲唔同種類嘅夜靈
套返你咁講...aw你升既過程都唔會係白紙嚟
的確aw個system係要你小學雞由頭升起...只不過係同WF MODE先後程序掉轉咗咁解
aw揀啱武器已經可以1把打到尾...除咗截擊基本上零難度可言
我話白紙嘅意思只係話我升aw嗰陣冇任何嘢support, 但我升新手鎗可以用「以前打落」嘅薯仔, mod嚟support, even出到場把鎗係打唔死人, 我都仲有「以前練落」嘅主武/近戰/技能做backup

其實用aw嗰陣俾某啲武器/warframe嘅mod共用, 咁已經好起手好多
aw起手嗰d任就算把豆豆槍打唔死人...全身0LV就咁狂㩒melee都爽劈到尾喎
其實我不爽嘅原因都只係好似我之前咁講, 一隻主玩farm嘅game真係唔應該出新system嗰陣要人由白紙咁重新上路, 無視以前farm落嘅嘢
咁你又唔怪得佢既..話晒aw仲有2日就出咗4年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞