「撚狗俠回歸」 屯門全新樓 尺價$9889 😱

335 回覆
171 Like 10 Dislike
為結婚迫住買既話
可以一戰
又加息 入唔入紙買好
加少少息都驚個d, 買樓對你黎講真係太高風啦
我就係呢到隔離個地盤返工,真係好偏僻
同有一個問題 加息同交通問題好鬥爭

身邊無一個人能分析 有冇巴打可以解決小弟既問題

利申:新婚同緊屋企人住 驚做錯決定
睇你地返工返邊區, 同埋你地生活習慣。
如果習慣咗一落樓有齊睇戲食飯 shopping. 個區真係唔適合你
加息問題

如果按三十年去睇 咁我覺得有高有低,咁姐係唔需要理?

交通問題

同意唔渣車會好唔方便

老婆有時都會講屋企人某d野唔係咁好 但無鬧過交
返工返荃灣區,生活習慣上都唔需要睇戲shopping
可能係放假有時候會出街食,或者日常用品忽然要用到或者要睇醫生果陣,好似都要坐車出去咁
交通唔方便嘅盤唔好買,你屋企唔止得你一個,唔方便係一家人都唔方便,如果唔換屋咪成世都唔方便!
深井/青龍頭 無考慮過 因為如果買二手應該會選擇元朗或去返荃灣 但可惜budget 上有d困難
多謝各位巴打意見 交通既情況仲係考慮緊利弊。我又無諗到其他屋企人黎上源既情況 依個都會考慮

因為買既話都係買兩房 因為屬自住情況,換屋依個選擇暫時無之前放到咁重,暫時其他地方都只應付到一房或房半,換屋既情況反而會諗多d
依家錦田個堆都起碼要450萬啦,3xx萬個啲真係要去啲好僻嘅地方先搵到
掃管笏仲要唔近海
一到夏天你就仆街
啲蚊蟲多到

交通又差
過海得一架962b
市區直線得52x,53
遠少少已經要去轉車站轉車
一係等好柒耐搭k51/k53入屯門站同人迫西鐵
快啲買
六戶先一個車位
乜撚嘢設計
深井浪翠園有車返荃灣,去了解下
點解park yoho一樣咁僻就賣到咁貴,仲大排長龍,呢個咁平就不了。
1黎park yoho入邊好似都有7仔百佳
2黎小巴出返元朗/錦上路西鐵站好似好快
3黎新鴻基
買樓係人生重大投資,要慢慢諗清楚,首先你自己搭車去附近睇下先,方唔方便自己感受下。唔好個盤係邊都唔清楚就去抽,啲經紀為左佣乜都up得出
我已經實地考察,由上源行去黃金海岸商場需要25分鐘,依25分鐘只見到一至兩架43小巴...忽然要買野或睇醫生或食野 係一個頭痛問題...
到底之後有冇Shuttlebus 會解決依個問題 真係未知知數..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞