「撚狗俠回歸」 屯門全新樓 尺價$9889 😱

335 回覆
171 Like 10 Dislike
十年前就4-5球一棟,已家就4球一層
深山生活
你以為啦,停車場一定貴,
之後管理公司瘋狂叫差佬抄牌等你無得泊街。
仲有記住一樣野,
7:30打後青公唔可以在轉車站入番屯公,要去到深井,塞到
住緊上源附近新地屋苑,平時多數返工返cwb,7:25上962e(掃管笏特別班)大約8:30就到公司,有時返中環就8:00 252再係轉車站轉962x,多數9點3前就到 有時撞正K53就搭返出三聖上村巴,貴但好鬼快,計埋k53程車一個鐘出到中環 放工時間唔定所以就搭962x轉252或者43小巴 其實依個位出市區唔算好唔方便反而入返屯門就好鬼煩,K53講左好多年都唔肯開全日仲有架43好多時係村口已經打爆好難上到車 其實我幾年前搬入黎附近真係荒地,得屋苑架村巴出到市區,但依一年附近d樓起緊napa又入埋伙交通已經有改善,at least你朝早返工預岩時間搭特別班巴士又或者搭252去到轉車站轉可能仲快過屯碼出市區 但你話追求一落街就有商場依度就唔岩你架啦,而且搬得入黎好多都係鐘意個環境夠靜夠私隱,有咩大型發展應該都會反對
反而我想問, 如果撞唔正特別班次 (講白D即係唔係9-5咁上下時間出入)係咪只可以靠屋園專車, 另外買"食送"點搞? 黃金MARKETPLACE?
你講得岩,之前擺得入來果啲的確係貪環境夠靜,我有朋友住深井之前聽講話有機會起鐵路佢聽完都好反對,好唔中意
所以如果搬左入去係期望有發展既話,死左條心吧,因為好多有錢人會反對
之前話會係掃管忽起公屋,但之後都ban左唔知又係米呢個原因
住緊上源附近新地屋苑,平時多數返工返cwb,7:25上962e(掃管笏特別班)大約8:30就到公司,有時返中環就8:00 252再係轉車站轉962x,多數9點3前就到 有時撞正K53就搭返出三聖上村巴,貴但好鬼快,計埋k53程車一個鐘出到中環 放工時間唔定所以就搭962x轉252或者43小巴 其實依個位出市區唔算好唔方便反而入返屯門就好鬼煩,K53講左好多年都唔肯開全日仲有架43好多時係村口已經打爆好難上到車 其實我幾年前搬入黎附近真係荒地,得屋苑架村巴出到市區,但依一年附近d樓起緊napa又入埋伙交通已經有改善,at least你朝早返工預岩時間搭特別班巴士又或者搭252去到轉車站轉可能仲快過屯碼出市區 但你話追求一落街就有商場依度就唔岩你架啦,而且搬得入黎好多都係鐘意個環境夠靜夠私隱,有咩大型發展應該都會反對
反而我想問, 如果撞唔正特別班次 (講白D即係唔係9-5咁上下時間出入)係咪只可以靠屋園專車, 另外買"食送"點搞? 黃金MARKETPLACE?

掃管笏開全日既車暫時只有43小巴同屋苑村巴啦 掃管笏特別班就暫時有962e出太古同52x出旺角,962e朝一班晚一班,52x得朝早有,下年好似會加多班朝早特別班261B去九龍站 252(出轉車站既專車)暫時就朝7晚7 半個鐘至一個鐘一班,但九巴承諾年尾會變恆常班次開到夜晚12點半同20分鐘一班 星期六日我就多數揸車但我媽平時買餸就會去置樂/新墟街市有k53同43搭,有時夜晚突然想買支豉油就行落愛琴fusion,我依邊行大約5分鐘,上源果邊我諗10分鐘左右啦 但發夢見到依邊好多人用電動滑板車代步,無見過警察會巡入黎捉
如果踩單車可行嗎? 行人路踩夠位嗎?
你講得岩,之前擺得入來果啲的確係貪環境夠靜,我有朋友住深井之前聽講話有機會起鐵路佢聽完都好反對,好唔中意
所以如果搬左入去係期望有發展既話,死左條心吧,因為好多有錢人會反對
之前話會係掃管忽起公屋,但之後都ban左唔知又係米呢個原因

交通一定會有改善既,始終多左人住,但你話等起商場鐵路站就好難啦 條十一號幹線俾發展商打飛機架姐,實際連出入口都未定

掃管笏開全日既車暫時只有43小巴同屋苑村巴啦 掃管笏特別班就暫時有962e出太古同52x出旺角,962e朝一班晚一班,52x得朝早有,下年好似會加多班朝早特別班261B去九龍站 252(出轉車站既專車)暫時就朝7晚7 半個鐘至一個鐘一班,但九巴承諾年尾會變恆常班次開到夜晚12點半同20分鐘一班 星期六日我就多數揸車但我媽平時買餸就會去置樂/新墟街市有k53同43搭,有時夜晚突然想買支豉油就行落愛琴fusion,我依邊行大約5分鐘,上源果邊我諗10分鐘左右啦 但發夢見到依邊好多人用電動滑板車代步,無見過警察會巡入黎捉

單車一定得,去黃金條路係落斜幾好踩
google爾巒
上斜就
如果買呢度又唔想養車
用單車代步我諗都可以
果到附近得架k53巴士,仲要只有繁忙時間先有車,星期日完全冇服務

路綫K53,循環來往屯門站及掃管笏,途經屯門市中心、置樂花園、三聖邨、青山灣、香港黃金海岸及星堤。

此路綫只在星期一至五早上、中午及下午繁忙時間,以及星期六上下午繁忙時間提供服務,主要服務掃管笏三所小學及私人屋苑——愛琴海岸、星堤及NAPA。

上斜就
如果買呢度又唔想養車
用單車代步我諗都可以

我weekend有時都同屋企人踩去黃金沙灘食tea再踩返入黎,好正 但你話大熱放工著西裝踩應該好辛苦
建築費就幾百萬
你外人冇丁冇地幾多百萬都唔關你事
多謝解答,但老老實實想再問下星堤夠唔夠車位?

上斜就
如果買呢度又唔想養車
用單車代步我諗都可以

我weekend有時都同屋企人踩去黃金沙灘食tea再踩返入黎,好正 但你話大熱放工著西裝踩應該好辛苦
多謝解答,但老老實實想再問下星堤夠唔夠車位?

唔夠,平均租金要$3800,但多數自用好少人放,所以依家新搬入黎唔係連車位好難買/租 但聽聞最近村入面有幅地俾人租車位,有興趣搬入黎可以去問下
唔該晒, 本身己經有D遠, 拎車仲要唔係係樓下有D難搞
最擔心係個青山公路,又窄又成日塞
無單車徑,但無咩人踩行人路都得,或者行小秀上村落去搭巴士都幾快
之前諗過napa 但再諗下交通配套問題 番港島真係不了

Aa send出黎 可能會有穿梭巴士?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞