最近請咗個新同事under我,心明真係事勢做英雄

300 回覆
2584 Like 22 Dislike
啱啱請左,佢又會同你講咁多野?

老老實實我有樓,我都唔會同上司講咁多呢d 野,免得佢覺得自己要供樓,就俾多d 野自己做同俾位佢捽自己
其實 8、90年代咁嘅環境,真係弱智 + 傷殘都供到。如果果一輩人到而家都無樓喺手,咁就真係...「人中龍鳳」啦
買到樓同買得起佢個單位係兩回事
又何必區泥於一層樓呢
你叫90後情何以堪
有撚用咩 自住理得佢升到幾錢姐
都有少少用架,佢隨時可以透過大換細或者近換遠套番幾球現金出黎,係搬屋呢家野麻煩左少少

第一,大換細已經on9
第二,套左幾球現金出黎一係再買樓 一係租樓 一係瞓街,依家要買樓可以買到咩樓 當你首期可以比多少少 得兩萬蚊人工都供撚死你,拎幾球野租樓仲撚on9,瞓街等於無腦
分分鐘過唔到壓測
時勢造英雄
80中後都咁撚樣,你叫90後點生存
咁就要睇佢拎幾多首期啦,比一半可能分30年都供到既 辛苦死姐
自住理得佢升幾錢係有樓升值果班講嘅客套說話。
呢十年樓價升左幾個開
人工fg 價冇加過
點樣追
無樓點拎幾球現金?
其實唔一定要賣樓,轉按拎D又得,仲有回贈,太多財技
人地賣左層樓可以用錯錢掟你,你做多廿年啦。
係,20k呢啲價位恰埋眼都搵到。
同飲食一樣,屌我唔撈架,轉頭即刻有新工返。
40 50k無乜邊個敢咁玩,炒左都未必咁易搵到。
沙士就小學雞
雷曼就中學雞
大學Grad 左之後樓價一路gogogo
有首期都無人工
又係90後廢所以上唔到樓啦
你咁得意馬後炮,送埋部時光機比你返去秦朝做王帝好唔好?

經濟泡沫開始黎啦,而家你應該有d錢啦
諗住有什麼all in 方案? 留名一兩年後睇結果?
on99?
打錯左
係有人工都無首期
再者係兩樣都無
80後
三層樓渣手
已退休
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞