最近請咗個新同事under我,心明真係事勢做英雄

300 回覆
2584 Like 22 Dislike
究竟係心明定深明?
政府工做到SEO 起薪第一年都7萬
你MNC管理層都做到點解唔試下早d 由EO上?
考入去對你黎講應該好易
仲要前幾年狂請人
套現金=無樓住
小學畢業未

去銀行行一轉,問下咩叫加按轉按啦小朋友
調返轉講
就算你將佢「買樓」呢兩個字換落公屋到 你都一樣無佢生活質素

住間5-600尺市區公屋 月租都唔洗2000
如果佢仔女都畢業出左身,佢搵兩萬都可以非常好洗
幾勁, 我20K都無
投資物業都唔俾? 發達一定要靠打工, 炒股同做生意? 你又知我無同時做緊? 不過樓的確係賺最多暫時...
好心做個manager仔就唔好叫自己做管理層
講出黎都比人笑啦
80後都話叫有機會入市
90後一出黎個市已經呎價1萬以上 連機會都冇
買到既唔係靠老豆老母 就做地產保險各種呃鳩人既職業
條命好少少就拎屋企本去創業
唔好既就去做ptgf ptbf

係喎 唔記得左連登巴打FG就5k
80後都話叫有機會入市
90後一出黎個市已經呎價1萬以上 連機會都冇
買到既唔係靠老豆老母 就做地產保險各種呃鳩人既職業
條命好少少就拎屋企本去創業
唔好既就去做ptgf ptbf

係喎 唔記得左連登巴打FG就50k
你下屬好過啲老鬼日日講以前點點努力買樓上位,而家後生唔夠勤力云云。
即係連屌個下屬都唔屌得...驚佢劈炮
放心 有身家佢冇得輸
佢心態咁好keep住搞生意
馬雲都襲左十幾次先成功啦
問題係佢唔係自己搞
係次次聽人講咁樣咁樣掂喎
佢就信人走去比錢

然後發爛渣

以前都係係到炒樓炒鋪買買賣賣賺錢
近幾個月都無聽過佢仲有呢啲
無樓市補貼
佢就成日發爛渣話蝕錢
條友見慣世面,突登唔上高位架屌
Mr. Ming Hung
笑死 我估你應該無樓揸手先會咁講,你話換就換?過到壓力測試先講野啦 依家講緊佢做左十幾年野都係得兩萬蚊人工咋傻仔,個陣買百幾萬樓緊係過到壓測啦,一係你full pay層樓,銀行點借錢,借到都唔借得多啦,到時又供30年? 你當自己幾多歲命?咁你仲會唔會換樓
有料巴打,利申三層樓揸手
當年百幾二百萬買的樓,已經供完,將近退休時值8百幾萬賣出,再full pay買入四至五百萬樓自住,有3百萬現金得到,仲要借咩錢,過咩壓力測試
小朋友加按同換樓兩樣野黎架喎
小學未畢業都叫有兩層樓收下租,一層自住
你係咪數神?08年買樓你同我講供十年每個月供幾千供得完?
你點會買唔到樓? 家人幫少少, 同我督察同學差不多, 人工4X K

搵你女友+其他人聯名擔保都得啦

600萬既樓
同埋人地係08年買藍澄灣再換兩百幾萬麗城花園,唔好講咩換樓大定細啦,住慣大點住細啊,咪撚玩啦,大又換唔起,乖乖做隻樓奴
講真80後應該唔止一次機會上車, 不過果陣市道唔好,買樓真係要博,90 00 後真係最慘,打工真係唔可能買到市區樓。
一代比一代差
90頭搵30k
起碼十年後先夠錢買樓結婚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞