[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區(31)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
第一場上半場其實有form過飛馬
我南
做白蛇顧問
9月最佳教練
子彈第二場已經開齋
今季入十球不是夢
今天(9月14日)假青衣運動場舉行的中銀人壽香港超級聯賽,冠忠南區以2:0擊敗夢想FC。今日的入場人數為645人,購票人數為615人,門票收入為$12,120元正。

比預期中多人
睇小佢?
大你廿球呀!
今場就冇運
南區個進攻組合應該係港超頭三 高美斯 蘇沙 水彈 迪牙高 hea輝 點解都可以踢到咁西
其實真係可以完全屈個人質素
賽後冠忠南區主教練鄭兆聰指:「今場比賽好困難,對方發揮得好好,我哋知道對手好多場未贏過,預計到今場佢哋會積極進攻,所以我哋喺防守上要大家走多步,如果唔係會好困難,加上後備球員落到場成功解決場波,所以我認為今場波賽果合理。」

至於後備上陣並取得入球的迪亞高,在取得入球後脫衣慶祝,他透露原因在於:「慶祝激動是因為我之前受傷患困擾,今場比賽我狀態只達90%,下場我就會100%!」

成功解決場波
周初上任的港隊教練加利韋特今晚亦有入場觀戰,並不時做筆記。成功開齋的夏志明坦言希望能獲新帥青睞:「青衣場向來是我的福地,效力港會時首個職業賽入球也是在這邊同一個龍門取得,經歷過上季零入球之後,今季能在第2場便有士哥,自然有助自己增強信心。我知道英藉教練都對具速度的球員會有偏愛,相信像麥基和我這一類球員會有發揮機會,當然我也要先做好自己,踢得好才有資格被睇中。」
夏志明好似有拒踢港隊既record

南拉突 啪啪啪 南拉突 啪啪啪
係,踢大專唔去北韓dklm
打風, 明既
仲有凱景比佢刷
真乖。
上年夠唔差,蘇沙+馬高斯,但成日換走佢地塞多個後衛諗住守和
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞