【颱風追擊】1823號 百里嘉 BARIJAT(27W)+1822號 山竹 MANGKHUT(26W) #10

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
屌奶星,東調上大亞灣吹撚爆個核電廠啦
到時港樓1蚊1呎
都有連帶影響

不過小弟想注意換眼牆情況多少少
成個油站無左
見到成班波台專家係度傾足球就好好笑
好似好耐無見馬德鐘sir
成個油站都吹冧左都唔知係咩concept..

無一個model預有條大槽東移係咩玩法

雖然條槽唔係好勁(等壓線唔算緊密,等溫線亦無落後太多)
又雖然其實中亞槽個冷源已經七七八八
開始升緊溫
+24hr後 貝湖個舊5489閉合低壓仲唔崩潰或者同大槽lineup,條大槽就等於廢咗一半

當然有好多個前提,例如前提係下游嘅幾個閉合系統,例洋中槽嘅北太平洋切斷低壓,貝湖個個小型阻塞高壓都要崩潰

仲有蒙古北面5489都要消解埋先,或者併入大槽系統,等中亞槽可以推到個到附近
咁先有南下同東移空間

但就算上述呢堆野無發生,中亞槽仍然會攝入中國西南部,對副高同山竹造成一定影響力喎
block左唔好覆啦屌你老母, 愈屌佢愈high

well 自己慢慢睇 下面有個制可以對比上一報
又話唔好理班假膠而家樓上咪又係有人繼續同佢地喺度鬥鳩up阻住追post
hi
貓五真係可以吹起普通人
爭取競逐達爾文獎
EC 2點唔知會點
香港都唔會捱得住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞