【颱風追擊】1823號 百里嘉 BARIJAT(27W)+1822號 山竹 MANGKHUT(26W) #10

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
我想問山竹如果西登或東登香港,香港普遍會吹咩方向既風?定而家都唔會知住,要遲d先知?
真係好驚屋企到時爆玻璃窗同露台玻璃
要做定準備

ignore/答你唔到就夠
唔好俾機會挑起罵戰
其實呢個世界邊到打風都會有人傷亡

遠洋打風個啲唔叫「邊度」
個到係無雷公咁遠

地精純純粹粹係觀看大自然嘅力量
所以由高登講到蓮登,我都係話,就算起霧,成個禮拜無變化都係天氣嘅一種,值得觀察個過程

真係天氣平和嘅咪出去玩囉,仲困係個post到做咩

6小時內 N0.3 W1.2

雖然HKO預測距離香港調西咗但係條實際track都北跳咗唔少

個風真係未必平西

入咗南海再講都未遲
https://www.youtube.com/watch?v=n3xyCLIBbDk
https://www.youtube.com/watch?v=n_sQnvOAx-8

其實天文台嘅氣象冷知識都好多嘢學到
得閒睇下都唔錯
推正確知識 以正視聽
但係其實大家都有大家嘅觀點,我又ok喎
呢個風d on9入侵嚴重過上年天鴿果陣時
終於變番正常,做番CDROM學野
刷呂宋東北角,,同直車埋去, 對出返黎既強度同定位都大影響
根本就唔會平西
model係有盲區架

地精科學主任謹敬
其實你唔想答可以唔答但唔使留言"死返出去"同問候人地娘親
人地想答自然會答
你都無權叫人死返出去

至於假膠就當佢透明就得, 連show block user都唔使留言. 你愈留意佢就愈中佢地伏, 就係中左佢地想要既"你嬲到紅都面哂"

講緊邊個邊類人自己對號入座
簡單啲咁答佢je...
歡迎發問
我都係執其他巴打口水尾
最緊要各位巴打令返個post學術討論
想問下聽日大唔大機會維持三號
唔大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞