一人一個好/仆街師傅

264 回覆
43 Like 1 Dislike
經學車王介紹的 黃葉明 UP74X5 (TOYOTA黑色PXXXS) 九龍塘上車
上堂訓覺, 食飯, 成程車九成時間睇電話約學生, 無心教
實例:
上一秒恰緊眼訓, 下一秒我要CUT左線, 梗係打燈望鏡, 條仆街因為前一秒恰緊眼訓, 根本無睇到左邊有車, 搶鳩我堂軚扭向左邊, 差點撞車

學左10堂愈來愈唔對路, 決定轉師傅, 同佢講退番考試租車費, 又乜又柒, 一時又話唔退得, 一時又話我唔係租佢架車考試, 所以係當補鐘價($330)計數, 要我補番個學鐘($260)同補鐘個差價

現在跟另一個私人老師傳學, 第一堂有哂NOTES, 有心機教, 學多幾堂真係好再認真介紹番
仆街師傅

跑馬地 陳師傅 Herman Chan Chan Cfu AU9989 (ig: chan_c_fu)

呃錢 態度差 遲到

性格:自問係m底先好搵佢學車,唔好見佢ig多post,你可以當佢每5個學生先有1個合格,我估佢有人格分裂/燥鬱症,一開始好撚好人,之後睇你唔順超好似你殺咗佢老婆仔女咁,但上堂聽佢覆其他人(女)WhatsApp又好撚好態度。

成日持住自己好撚黃,剛識落態度好好,未畀足錢嘅時候WhatsApp永遠都秒回,一到第三四堂就串柒柒到仆街,惡到以為你殺咗佢全家咁。

上堂不斷覆WhatsApp,但落堂之後約佢上下一堂就永世無覆機,係呀,佢會教車期間長期覆朋友/熟嘅學生/新嘅客但佢一睇你唔順眼或者持住你冧善就唔會覆。

教學:hea教到仆街

一唔順超就dup你油,係咁問你錯咩錯咩又唔撚講點解,好撚鐘意羞辱人,即係你落堂前你都係繼續渣緊錯嘅嘢而佢唔會同返你講你錯咩,有時佢鬧嘅嘢係無重點,只係人生攻擊下,純粹佢心情差只係想搵人鬧下。

呃鐘,堂堂都遲到早走成20分鐘,仲要唔畀你渣去試場,話要趕下一堂喎,你要趕下一堂,咁點解你會遲到我嘅堂?

有時候佢會喺你面前屌啲新搵佢嘅學生,話佢哋問埋啲好撚On9嘅問題,唔撚想教佢哋,各位睇路啦。

利申:轉咗師傅已pass,新師傳第一堂就睇得出我邊個位有疏忽,提點咗邊啲位要留意,講嘅嘢係呢條撚樣幾個月嚟都無講過的。
一唔順超就dup你油,係咁問你錯咩錯咩又唔撚講點解,好撚鐘意羞辱人,即係你落堂前你都係繼續渣緊錯嘅嘢而佢唔會同返你講你錯咩,有時佢鬧嘅嘢係無重點,只係人生攻擊下,純粹佢心情差只係想搵人鬧下。

跟過個H*N 師傅都係咁
我識仲洗咩黎學, 係咁叫我估

教車呢行真係好多垃圾
呃鳩學神d錢
冇諗住教到你合格
淨係想收你錢繼續重考

屌佢老味我都係跟佢學,學左4次頂唔撚順要轉人。
教過D乜又唔記得,D野唔講又當你識

交學費仲要比佢屌,淆哂仲點揸車
但係學車駅啲wtsapp職員態度真係好差
串77咁 好黑人憎
條友係YouTube好多片,真係咁差?之前仲想揾佢學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞