一人一個好/仆街師傅

264 回覆
43 Like 1 Dislike
之前個post沉底所以開過一個 大家可以繼續討論

師傅資料整合
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1P3ULTCnAeMVaZBseRkVgEQCKMRTTjUfzIxwtNeA69Hk

上個post :https://lih.kg/714323

希望大家都搵到個好師傅喇
支持狙擊仆街師傅
樓主好有心機
講下我遇到既師傅,

我1st take喺沙駕,
駕院師傅一般,唔太上心,我揸個陣會訓着,但都肯安排我跟下車
跟過學車駅陳sir補鐘,
幾好人,雖然有d長氣但係會教你d技巧,唔會鬧人,揸熟咗之後仲會同你吹水
學車易莫sir就惡d,無陳sir教咁多技巧野,所以我當租車練下路線

之後2nd take考永孝,跟李sir,好好人,搵佢個陣得返10幾日就考,勁淆,師傅好肯安排時間俾我揸多d,又喺考之前鼓勵我俾信心我,超好,我自己勁緊張,但好彩最後pass到,無令師傅失望
垃圾教車佬陳天龍

地點:銅鑼灣/9龍塘教車多。

車牌(RN 1839)白色

成日屌走d 學生
想講下一個私人好師傅
JH20 鵬師傅
準時唔呃鐘唔會訓教食生果聽收音機
價錢又中規中矩唔係最貴果炸
本身係鏗鏘中左伏搵佢補鐘
超有心同耐性咁由零開始教
係你身邊教足1.5個鐘唔斷氣
非常理解考試細節要求
雖然做錯時會屌
(其實心入面好感動,證明佢係有心教同埋學到野)
有料到地指出你既每個錯處
係佢到學左好多考試技巧
自van係咪好少師傅?
有冇巴打介紹個好師傅來,thx
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1P3ULTCnAeMVaZBseRkVgEQCKMRTTjUfzIxwtNeA69Hk

巴打可以參考下個表,我個師傅都有教自van
Lm
學左一半發覺師傅係仆街師傅入面灰到爆
人會變架嘛,可能佢以前衰而家從良呢~
好唔好呢d野都主觀同人夾人
垃圾呀伯師傅 鄧師傅

朋友介紹 點知中哂伏
dum 鐘呃鐘 遲開車 早落堂
教教下會叫你揸去公廁比佢放水都算 仲會去油站入油同去粥鋪買粥
學二三十堂都會搶你軚 咁樣點學得識

一心預你考試肥佬
叫你考試個日帶定文件copies 同錢 等佢食多筆 幫你做快期 之後繼續當你做水魚

仲有最嬲係我發燒病咗 要取消堂
佢都照count 個堂 仆佢個臭街
攪到我absent咗一次之後未病好都要勉強去上堂 廢L是再蝕錢比佢
咁有冇中到表入面個d仆街野先
類似 我試過上堂問佢覺得我進度係點 佢答我唔記得
我都跟過學車易個莫師傅
會屌人 2nd跟過佢 麻麻
3 rd take 跟元駕學 搵出面師傅 李sir 補鐘, 高汁之選
有耐性 有skill
學車駅池師傅
有無名
JH20 1take pass too
香港先生都搵佢學車
學車x輕 姓顏
全程淨係識屌,屌無所謂但屌完唔教番你
成日約撚完個搵第二個師傅教,但兩條友教法唔同,連教吊極力子個方法都唔同,岩岩學都唔知跟邊個。

最仆街係跟佢學考左兩次,兩次考果日都唔得閒 ,搵上面講果個師傅頂,全程屌但去到叫你跟佢重考就好聲好氣
鄧志榮 電話96259666
270一堂
好__學
RL3392 姓何
正仆街嚟,上佢堂真係冇嘢學,有嘢做錯好多時都淨係識屌,屌晒老母又盛,一做撚錯又淨係識屌,好啦⋯⋯好聲好氣問返佢,佢又淨係識屌返轉頭⋯⋯完撚全學唔撚到嘢
呢啲post長期置頂啦
元駕 嚴師傅
教得細心,唔會屌,又好傾,考試個日唔會好似其他廢佬咁hea鳩鳩等你考完就算,完全唔覺得自己孤身作戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞