Super Junior 說好的每月一Comeback相愛相殺討論區(25)

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
跟香港定大陸好?
正!
正常係跟香港
交收都快
絲打
搭單ok?
香港啦 唔洗煩
跟大陸雖然贈品多 但會貴啲同耐
Cd warehouse唔計銷量㗎...
可以跟ig嘅代購/sjhkelf /sj feat elf啊
以前跟代購而家自己買
冇錯
不過見到有人話Apple Music冇小票擔心佢都唔計
但係以前嘅人就話計嘅
(以前係講緊買’bout you
大陸唔知幾多世先到
快則2個月多 慢則⋯⋯⋯
利申 上次play跟暗戀
金鐘絲
我o岩o岩飯嘅時候都話去信和買嘅小票版係計H榜添
所以老實講依家我都唔太肯定點先計落H榜到啦....
到時成班絲打交收
變成相認
咁柒真係唔敢出嚟嚇親大家
買韓專攻略

買計入榜嘅韓專同鍾意SJ一樣都有好多種方法,以下根據樓主多年觀察所得,觀迎大家補充討論(乜都好,係唔好攻擊我就得

1. 跟香港SJ Fans-club
香港目前有兩個相對上大嘅SJ站 一個係SJHKELF 一個係SJ Feat Elf
呢兩個站都會開團代購專 到貨速度目測冇個代咁快(因為大站多人跟 睇圖下下好幾大箱),但真係好多人跟
*Facebook Instagram 均有帳號*

2. 跟instagram 上個人代購/組織
Instagram 上有超級多代購,數目眾多當中不乏負責任嘅良心代購,但當然都有一啲不負責任又或者賣簽售專嘅人,要跟信得過同計銷量嘅代購啊。
(為避免被扣上打手嘅帽子,呢度就唔舉例了)

3. 自己上Gmarket買
自己動手豐衣足食,想確保自己買嘅專係自己眼皮下一定計入榜可以選擇去gmarket買,其實唔難,只要有gmarket account,有credit card/paypal等等,都可以付款。
目前gmarket上比較多人買嘅店家係synnara(新娜拉),最安心嘅點係佢會附上小票作為證明。

4. 跟大陸站
大陸嘅站好多都有豐富嘅贈品,默認計銷量,但到貨期長(要由韓國去大陸,再大陸去香港)。當然有站會開香港團,不過試過跟咗香港團都冇特別快,因為贈品需時製作。其實而家大陸站好多唔再經淘寶而係經一個新平台owhat/一直娛,簡單嚟講就係樓主俾唔到錢嘅平台

5. 自己飛去韓國去各大認可唱片店買
⋯⋯⋯
*注意 SM sum market係唔計銷量架 *

(樓主唔係打手,樓主以前同時用1、4,前排2,而家3

特別注意
1. 大家點解要買專?係愛?定係責任?樓主係both。
SJ咁辛苦有自己嘅廠牌,每次都咁用心出專仲有宣傳、打榜,而我哋可能只需要行多幾步,用安心嘅方法買計入榜嘅專,已經幫到佢哋嘅銷量!所以,請去確定計銷量嘅地方買,切拜
(信和係唔係計銷量?以前可以話俾大家知:唔計;而家聽聞佢哋自稱有小票計銷量。信不信由你 反正樓主會選擇最安全嘅方法
而CD Warehouse等各大香港唱片舖 基本歸納成唔計銷量 )

2. 唔好買簽售專!!
簽售專嘅問題之前已經討論過,呢度唔詳講,有興趣大家可以google 或微博 search文章睇。簡單而言你懷住想幫哥哥銷量嘅心,但變咗低價收人哋為咗去簽售而必要買嘅專,而你嘅錢係補貼緊人哋。
點為之簽售專?前人觀察,好唔合理咁好平同好大隻蛤乸隨街跳嘅,大家就要留意一下係唔係簽售專!

隨住越嚟越齊人,以後會有更多機會買韓專,希望每一隻出售嘅碟都計銷量,幫到哥哥們
如果冇咩問題 下次開新po會搬埋過去 方便新elf睇
光化門絲
光化門絲稱讚你
突然好想藍家上全知干預視角
想睇下佢地同大帥既交流
大家這樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞