觀塘藍田順利撚入,講下有乜傳說同奇怪野

361 回覆
11 Like 1 Dislike
順利撚留名
講開又記得
順利其中一間中學都好邪,間中聽到有學生/畢業生死
跳樓,撞車,老蘭倒數被踩死...
寶達撚 有時半夜唔想等車會行返去 冇撞過咩奇怪野
細個住過狗舍 我老母成日話我喺屋企成日望住天花板笑 仲有一次我發燒 發到100幾度
講開邪野真係離唔開順利,坪石一帶

坪石有啲咩恐怖野?

利申住左2x年
梁式芝係唔係曾經有泳池?

以前讀LSCC 眾說紛紜 有老師話有 不過因為水費貴先無左 唔係死過人 又有老師話從來都無 傳說中既入口變左校工放雜物既地方 學生止步 所以都好神秘下 睇過雲海話學校頂突起個舊水箱係for泳池儲水 而校方話裝廁所水
細個住過狗舍 我老母成日話我喺屋企成日望住天花板笑 仲有一次我發燒 到100幾度

之後見到一堆綠色嘢圍住我 過咗幾個鐘就冇事 老母本來仲想送我去才醫院
喺巴士站附近有個閘好耐之前有隻狗喺度 有人經過都會喺個斜坡走上嚟 喺咁吠啲人 我成日經過之後就望返轉頭 成日見到一隻黑色半對門咁高嘅嘢引隻狗落斜
沿住條路行有間廟之前比老母推我入去拜兩拜 拜咗兩三次就有奇怪事發生 我屋企食飯張檯貼住牆
上面有個鐘 叮實咗 之後食食下飯跌咗落嚟 成家你眼望我眼 冇裂冇爛 拿拿臨放返上去扮冇事發生
細個沖涼成日開到啲水好熱 搞到成個廁所都係蒸氣 搞到塊鏡蒙哂 之後細心啲睇有個好似咁 樣嘅嘢喺上面睇住我 我琴上去試下用毛巾抹走個印 過幾秒又出現返 嗰日開始就冇去嗰間廟上香 過幾個月就冇哂事
仲有好多怪事 有人問先講下有冇逾過
印象中秀茂坪行落翠屏條樓梯有發生過凶案
因為果陣條樓梯俾差佬封左一排
有冇清記得

利申翠屏南人 當年望到條樓梯
順安撚 夜媽媽想落街買野食好鬼唔方便
- 順利o個邊, 夜媽媽都會有爆石聲

- 成日夜晚有個阿叔一路係順利村道行到協和街, 不斷大叫

坪石有啲咩恐怖野?

利申住左2x年

坪石以前都成日有人跳樓
有冇清記得

條樓梯好似冇乜人行好多垃圾
細個住過狗舍 我老母成日話我喺屋企成日望住天花板笑 仲有一次我發燒 到100幾度

之後見到一堆綠色嘢圍住我 過咗幾個鐘就冇事 老母本來仲想送我去才醫院
喺巴士站附近有個閘好耐之前有隻狗喺度 有人經過都會喺個斜坡走上嚟 喺咁吠啲人 我成日經過之後就望返轉頭 成日見到一隻黑色半對門咁高嘅嘢引隻狗落斜
沿住條路行有間廟之前比老母推我入去拜兩拜 拜咗兩三次就有奇怪事發生 我屋企食飯張檯貼住牆
上面有個鐘 叮實咗 之後食食下飯跌咗落嚟 成家你眼望我眼 冇裂冇爛 拿拿臨放返上去扮冇事發生
細個沖涼成日開到啲水好熱 搞到成個廁所都係蒸氣 搞到塊鏡蒙哂 之後細心啲睇有個好似咁 樣嘅嘢喺上面睇住我 我琴上去試下用毛巾抹走個印 過幾秒又出現返 嗰日開始就冇去嗰間廟上香 過幾個月就冇哂事

個間廟係陰廟?
我係個度燒過符
真人真事 宿舍撚
呀媽個朋友請既補習哥哥同個細路補完習之後上左
天台跳樓死左

聽請7座係鬼門關 啲走廊燈成日壞
之後又有唔同人係走廊見過鬼
好似周不時都有人係7座做法事
但係啲野都係趕極唔散

個間廟係陰廟?
我係個度燒過符

我有排成日撞鬼
成日聽到啲水喉聲
夜晚又有好大聲既波子聲的的答答
呀媽果時同我訓
我嘈醒佢佢都話聽唔到
仲試過有次聽到有個男人係我格黎慘叫

之後我呀媽係間廟度幫我認左個「契爺」
雖然唔知咩黎
但之後就無再撞過鬼了

個間廟係陰廟?
我係個度燒過符

我有排成日撞鬼
成日聽到啲水喉聲
夜晚又有好大聲既波子聲的的答答
呀媽果時同我訓
我嘈醒佢佢都話聽唔到
仲試過有次聽到有個男人係我格黎慘叫

之後我呀媽係間廟度幫我認左個「契爺」
雖然唔知咩黎
但之後就無再撞過鬼了

講起撞鬼我之前個工人行29m就埋站之前嗰條貼住巴士專用線天橋隔離條小路 我平時行去(順天定彩雲 )每次行過都好撚寒 仲好記得右邊有個神主牌 冇名 經過果度都零舍大風
入返正題 工人唔識中國人啲習俗 佢有一次唔小心踢到個牌 又乜都唔知就走咗 果晚即刻出事 睇醫生話佢血糖小 佢一出門口就頭暈 入返去就冇事 夜晚佢房門仲會自動開 有兩隻手係咁摸佢 仲要係凍 嚇到佢死死下 格日就call白車 最後要請人幫拖 先冇事
講開又記得
順利其中一間中學都好邪,間中聽到有學生/畢業生死
跳樓,撞車,老蘭倒數被踩死...

寧波?
有冇清記得

都係住車邨,唔止我一個記得啵
有冇清記得

都係住南邨,唔止我一個記得啵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞