觀塘藍田順利撚入,講下有乜傳說同奇怪野

361 回覆
11 Like 1 Dislike

上去山上面個配水庫,細個上過去放風箏

唔好意思想問多樣果條樓梯有個閘欄住唔比人繼續上,咁你係有第二條路上去?我都想上去睇下

係咪上樂華果個?

話說有冇人知荷蘭宿舍對面拆左起咩?

個陣仲諗做乜拆左間七仔

上去山上面個配水庫,細個上過去放風箏

唔好意思想問多樣果條樓梯有個閘欄住唔比人繼續上,咁你係有第二條路上去?我都想上去睇下

係咪上樂華果個?

個陣仲諗做乜拆左間七仔

個位咁細,睇個勢又係起D社區中心果D乜乜77

係咪上樂華果個?

個陣仲諗做乜拆左間七仔

個位咁細,睇個勢又係起D社區中心果D乜乜77

起間熟食檔都好呀
藍田李小龍住德盛,唔好問我點解知,驚自爆

李小龍假名上連登
有冇樂華jj記得上年有日半夜三更有直升機
油塘毒到冇人提

有冇人記得油塘班痴線佬 每到夜晚就係街尖叫果班
有成好多年冇見過起碼8年

同埋樂雅苑直剷落安基苑條鐵樓梯封左未
油塘毒到冇人提

你講由樂華商場酒樓嗰邊行出去落安基苑條樓梯?
點會封 勁多妹下妹下去嗰度晨運
油塘毒到冇人提

你講由樂華商場酒樓嗰邊行出去落安基苑條樓梯?
點會封 勁多妹下妹下去嗰度晨運

樂雅苑山坡直剷落大馬路斜路底果條
仲有有冇人知油塘郵局對出果到 跳過幾次樓都係同一個位
有冇樂華jj記得上年有日半夜三更有直升機

無聽過⋯
因咩事有直升機?
住翠屏
乜都feel唔到
話說每年藍田都有人偷放煙花

係藍田保健中心過小小落山果間廟年年都放
每年新年係秀茂坪商場都有人放
前樂華人, 搬左去秀茂坪七年
每年新年係秀茂坪商場都有人放

報定警伏9佢地
話說每年藍田都有人偷放煙花

係藍田保健中心過小小落山果間廟年年都放

放完無耐就有警車響號聲
n年前順利利業樓有人跳樓,就係小巴站果個位,好似星期六黎… 班小巴佬報完警食花生。
有個學生妹趕小巴喺樓梯跑出黎,因為條屍喺樓梯口附近,學生妹停唔切跨過條屍,上到小巴嚇到喊打俾同學喊

利申:上左小巴等開車,之後搵唔到新聞報導
大家仲有冇係秀茂坪順天見到傻john

原來你問左
我仲諗近排單野係咪關佢事

初頭以為又係佢

60幾歲疑犯 唔係就係佢咩
順天.....天池樓1102毒蛋糕事件
1990年5月7日,天池樓一單位女主人懷疑丈夫有外遇,用毒蛋糕殺死自己包二奶的丈夫及3名兒子,男戶主的生殖器官更被人用利器剪去一截,再掉進屎塔內沖走,女戶主事後被判入小欖精神病中心終身接受治療。
btw好細個嗰陣住天池樓呢單野發生嗰時我得9歲

其中一個仔讀觀中
果日學校好愁雲慘霧
李小龍
藍田Hip hop 衫金鍊阿伯
觀塘派傳單白臉阿嬸

三個都成日見
藍田仲有個瘦底紙皮阿嬸 次次都問人幾點鐘

Between, 藍田無咩好野食

瘦底紙皮呀嬸好似有印象
係咪短髮眼大大架?
佢上次又係問我幾點鐘
問完之後又好熱情咁同我傾計又問我叫咩名咁
嚇親我
夜晚見過翠屏大王爺廟隻馬企左係迷宮公園
順天撚
有晚訓覺 到三點左右?
突然俾一下好大聲既拍門聲嘈醒左
之後仲要拍左兩下 以為係傻佬飲醉酒
之後諗返起 最奇怪係 拍門完全冇鐵閘聲
果個拍門聲 係feel到成隻手拍落去
咁佢點樣隔住個鐵閘拍我度門呢
想問啟田桃園有個好靚女嘅收銀 有無人識佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞